Cloetta Sverige AB

Nya Malaco Gott & Blandat – frukt eller godis?

Dela

En världsnyhet har landat i godishyllorna – Gott & Blandat Äkta Fruktgodis, med frukt som huvudingrediens. 50 % frukt – 100 % smak!

– Vi är glada att kunna presentera en verklig innovation – ett godis som för första gången någonsin innehåller hela 50 % frukt, säger Ruben Grönevik, Brand Manager på Cloetta. Det höga fruktinnehållet ger produkterna en fräsch, saftig och naturligt fruktig smak. Gott & Blandat Äkta Fruktgodis är både gelatinfri och vegansk och innehåller endast naturliga färgämnen och smaker.

Nyheten finns i två härliga varianter:

  • Gott & Blandat Äkta Fruktgodis Bär & Frukt med smak av rött äpple, päron, jordgubbe, blåbär, granatäpple och hallon.
  • Gott & Blandat Äkta Fruktgodis Tropisk med smak av grönt äpple, päron, passionsfrukt, ananas, persika och mandarin.

Resultatet av ett långt utvecklingsarbete
Det har länge funnits en efterfrågan på godis med mer naturliga ingredienser. Produktionstekniskt är det en utmaning att ta fram en produkt som innehåller mycket frukt och samtidigt smakar, ser ut och känns som godis, eller kanske ännu bättre. Gott & Blandat Äkta Fruktgodis är en helt ny typ av produkt i godiskategorin och resultatet av ett långt utvecklingsarbete som pågått under cirka två års tid och där vi också arbetat nära ett stort antal konsumenter för att välja ut de bästa ingredienserna och smakerna.

Naturliga färgämnen och smaker
Malaco Gott & Blandat Äkta Fruktgodis innehåller så mycket som 50 % frukt som kommer från fruktpuré och fruktjuicer. För att få fram en riktigt god smak ingår det även naturliga aromer i produkten.

Färgerna på godiset kommer från livsmedel med färgande egenskaper, till exempel svart morot, sötpotatis och svarta vinbär. Även naturliga färgämnen som kurkumin och paprikaextrakt har använts.

Malaco Gott & Blandat Äkta Fruktgodis lanseras officiellt i vecka 19 i de flesta butiker inom service- och dagligvaruhandeln, men går redan nu att hitta på Pressbyrån. Produkterna finns i två olika förpackningsstorlekar, 100 gram och 220 gram, och det rekommenderade konsumentpriset är 19,90-25,90 kronor.

Mer information
Vill du veta mer om Malaco Gott & Blandat Äkta Fruktgodis är du välkommen att höra av dig till Ruben Grönevik, Brand Manager på Cloetta, via e-mail ruben.gronevik@cloetta.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Malaco Gott & Blandat Äkta Fruktgodis Bär & Frukt
Malaco Gott & Blandat Äkta Fruktgodis Bär & Frukt
Ladda ned bild
Malaco Gott & Blandat Äkta Fruktgodis Tropisk
Malaco Gott & Blandat Äkta Fruktgodis Tropisk
Ladda ned bild

Om

Cloetta Sverige AB
Cloetta Sverige AB
Besöksadress: Södra Förstadsgatan 34
205 42 Malmö

040-32 42 00https://www.cloetta.se/

Cloetta har en stark position på den svenska konfektyrmarknaden. Vi erbjuder ett brett och varierat sortiment med starka varumärken inom choklad, godis, pastiller och nötter. Våra främsta varumärken är Läkerol, Malaco, Ahlgrens bilar, Kexchoklad, Polly, CandyKing, Center, Juleskum, Plopp, Sportlunch och Nutisal. I Sverige har Cloetta ca 650 medarbetare som arbetar på vårt kontor i Malmö, inom försäljningsorganisationen och i vår fabrik i Ljungsbro. Cloetta Sverige ingår i Cloetta-koncernen med verksamhet i flera länder. Cloettas B-aktie handlas på Nasdaq Stockholm. Välkommen att läsa mer på www.cloetta.se och www.cloetta.com.

Cloetta i sociala medier.

 

Följ Cloetta Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Cloetta Sverige AB

CandyKings digitala aktiveringsplattform engagerar konsumenter och driver försäljning i butik19.5.2021 09:50:00 CEST | Pressmeddelande

Lösgodis från CandyKing passar alla smaker och tillfällen, precis på samma sätt finns något för alla på vår digitala aktiveringsplattform. Här kommer man in i en färgglad virtuell värld där konsumenter genom till exempel spel och tävlingar lär känna CandyKing på ett enkelt och roligt sätt. Syftet med plattformen är att skapa ett community som engagerar alla lösgodisälskare. Detta gynnar samtidigt butiker med CandyKings koncept genom att driva deras försäljning av lösgodis.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum