Solna stad

Nya medborgarlöften 2020 för ökad trygghet i Solna

Dela

Polisen och Solna stad har kommit överens om medborgarlöften för 2020. Till grund för det gemensamma trygghetsarbetet ligger bland annat brottsstatistik, medborgardialoger och de trygghetsvandringar som genomförts under de senaste åren.

Nu har Solna stad och polisen kommit överens om och undertecknat medborgarlöften för 2020. Målet är att tillsammans öka tryggheten och minska antalet brott.

– Med våra gemensamma medborgarlöften stärker vi nu ytterligare trygghetsarbetet i Solna. Genom samverkan med polisen, riktade insatser och ett förebyggande arbete ser vi till att Solna fortsätter vara en trygg och säker stad, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Medborgardialoger och trygghetsvandringar

Medborgarlöftena är framtagna utifrån en gemensam lägesbild som bygger dels på analys av brottsstatistik, dels dialoger med medborgare och medarbetare samt de trygghetsvandringar som har genomförts de senaste fyra åren.

– Våra medborgarlöften för Solna bygger på en gemensam målbild och nära samverkan mellan polisen och staden – viktiga förutsättningar för ökad trygghet i stadsmiljön, säger Anders Rissel, polisintendent och chef för lokalpolisområde Solna.

Fem fokusområden för trygghetsarbetet

Fem fokusområdet har identifierats för att stärka det fortsatta trygghetsarbetet i staden:

  • Utvecklat samarbete mellan staden och polisen
  • Trygg och säker offentlig miljö
  • Trygghet i hemmet
  • Barn och unga
  • Trafik

Medborgarlöften för 2020

Det här ska Solna stad och polisen tillsammans göra under året:

Trygghetsvandringar

Polisen och Solna stad ska tillsammans genomföra fyra trygghetsvandringar i kombination med fyra medborgardialoger.

Fotpatrullering

Polisen ska regelbundet genomföra fotpatrullering på publika platser, till exempel kring Mall of Scandinavia och Solna centrum.

Punktinsatser

Polisen ska genomföra punktinsatser mot brottsutsatta platser utifrån underrättelsebaserad information.

Trafikfrågor

Solna stad och polisen ska samverka kring trafikfrågor, med särskilt fokus på framkomlighet, hastighetsöverträdelser samt drog- och rattfylla.

Tryggare stadsmiljö

Solna stad ska, med genomförda trygghetsvandringar och medborgardialoger, genomföra åtgärder för en tryggare stadsmiljö – till exempel ny belysning, nya ytskikt i gångtunnlar, målning av övergångsställen och nya papperskorgar.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum