Clarion Hotel Post

NYA NORDA - OLIVTRÄDEN VÄXER I GÖTEBORGS GAMLA POSTHALL

Dela

Restaurang Norda i Clarion Hotel Post har fått en ny grönare kostym. Med egen takodling, en ny interiör och en meny som passar alla smakriktningar har Norda Bar & Grill förvandlats till Restaurang Norda.

NYA NORDA - OLIVTRÄDEN VÄXER I GÖTEBORGS GAMLA POSTHALL
 

Urban Garden - En egen takodling

Det växer så det knakar på hotellets tak, där 16.000 liter jord förvandlat den annars så grå ytan till en grönskande oas. Takodlingen går under benämningen Urban Garden och det är stadsbönderna Jonas Lindh och William Bailey från Kajodlarna i Göteborg som ser till att hotellets restauranger Norda och vRÅ under säsong har tillgång till härodlade primörer.

I odlingsbäddarna trängs rotfrukter, baljväxter med mer exotiska inslag som chili och ingefära. Här görs tom försök med den mer svårodlade Wasabin som går åt i mängd på vRÅ.

Odlingen går helt i linje med hotellets satsning på mer Plant based food och miljömässigt stödjer den helt ambitionen med färre transporter.

Nästa led i satsningen handlar om en kompoststation som tar tillvara på organiskt avfall. Satsningen med vår Urban Garden är bara i sin linda, säger Martin Wiholm, Food & Beverage Manager på Clarion Post.

Ny inredning

Posthallen som många göteborgare benämner den, har fått en helt ny kostym. Uppdraget som landade på Spik Studios resulterade i en ny spännande krog vars interiör samspelar med den K-märkta fastighetens ursprung från 1920-talet.

Vi har skapat en ny scen för Norda Restaurant genom att ta influenser ifrån hotellets nya matkoncept, trädgård och kreativitet. Med djupt gröna, vibranta mönster och naturliga material tillsammans med olivträd och hemgjorda inläggningar ifrån köket skapar en magi i stadens vackraste sal. – Daniel Berg Stocks, VD Spik Studios

Hållbarhetfokus - MSC-fisken, Palmoljan, V.A.K.E.T

På menyn i Norda hittar vi en rad olika MSC- och ASC-certifierade fiskrätter. Rättvist och hållbart fiske är en tydlig linje i den nya restaurangen.

För oss är det en självklarhet att jobba certifierat, det är ett gott komplement till att restaurangen är palmoljefri. Hela hotellets miljömål "V.A.K.E.T" - minskad förbrukningen vatten, avfall, kemikalier, energi och transport genomsyrar Nordas verksamhet, berättar Martin Wiholm, Food & Beverage Manager på Clarion Post.

Det bästa får följa med

Nordas föregångare Norda Bar & Grill hade en populär brunch som även får följa med in i den nya restaurangen. Enligt engelska tidningen The Mirror utsågs den 2015 till den bästa i världen.

Även den omtalade vinlistan med amerikanska viner, främst de från prestigefulla och spännande vindistriktet Oregon, är en av världens största vinlistorna utanför USA:s gränser. Norda utnämndes nyligen till vinnare i Oregon Wine Boards A-list Awards 2017.

Nordas kök fokuserar mat från svensk västkust i kombination med influenser från Manhattans alla kök. Inget lämnas åt slumpen när råvaror, rätter, dryck och hållbarhet får följa med till den nya restaurangen.

Oavsett om date, affärslunch eller kroghäng står i kalendern så finns alternativen på nya Norda. Social dining när den är som allra bäst helt enkelt.

ÖVRIG INFORMATION

MSC märkning gäller för vildfångad fisk och skaldjur från ett MSC-certifierat hållbart fiske, medan ASC-märkning gäller odlad fisk och skaldjur.

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader- det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt är en  mötesplats för hela Göteborg. Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurangerna Norda och vRÅ - Swedish ingredients - Japanese flavors. Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Clarion Hotel är levande mötesplatser, centralt belägna konferens-, event, och affärshotell, drivna av passion. Sex år i rad har Clarion Hotel blivit utsedd till Sveriges bästa hotellkedja genom Grand Travel Award, ett pris som röstas fram av 1200 resesäljare. Clarion Hotel tillhör hotellkoncernen Nordic Choice Hotels. Mer information om Clarion Hotel www.choice.se/clarion

Nordic Choice Hotels är Nordens största hotellkedja med 189 hotell och 12 000 anställda i Skandinavien och Baltikum. Företaget marknadsför kedjorna Comfort, Quality Hotels, Quality Resort, Clarion Collection och Clarion, samt 15 unika hotellpärlor inom Nordic Hotels & Resorts. Samtliga hotell är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

 

Bilder

Om

Clarion Hotel Post
Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10
411 03 Göteborg

+46 31 61 90 00http://www.clarionpost.se/

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader - det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt blir en ny livlig mötesplats för hela Göteborg.

Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurangerna Norda och vRÅ - swedish ingredients - japanese flavors.

Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Följ Clarion Hotel Post

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Clarion Hotel Post

NU INVIGS JULEN ENLIGT TRADITION I GÖTEBORG16.11.2018 11:31:26 CETPressmeddelande

Idag den 16 november invigs julen enligt tradition på Drottningtorget i Göteborg när den gigantiska julrosetten tänds till tonerna av Göteborgs Gospelkör. Likt i fjol visas Faktums nya julkalender upp, i år med temat "Barn skriver om hemlöshet". I kalendern lyfts det berättelser om hemlöshet som är skrivna av barn. Några av dessa berättelser kommer att läsas upp av barn under evenemanget. Stadens alla invånare välkomnas återigen på en julfika med glögg och pepparkakor.

MED NYA UNDERKLÄDER SKA HAN VINNA THE WORLD COCKTAIL CHAMPIONSHIP1.10.2018 16:38:07 CESTPressmeddelande

Snart kan det finnas två världsmästare under det gamla posthusets tak. Joel Konza som tidigare i vår blev ”Årets Bartender 2018” åker nästa vecka till Tallin för att representera Sverige i ”The world cocktail championship”, som anordnas årligen av international bartender association. Joel kommer att tävla i kategorin ”sparkling wine”, där har han tagit fram en drink som han valt kalla Jenny Lind, efter operasångaren från 1850-talet som bär samma namn som gatan han bor på i Göteborg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum