Familjens Jurist

Nya plattformen Legalite förenklar juridiken

Dela

Digitaliseringsresan fortsätter för Familjens Jurist som lanserar den nya plattformen Legalite – en samlingsplats för att tillgängliggöra juridiken för alla.

Juridiken var länge eftersatt i digitaliseringen men idag är möjligheterna stora att digitalt upprätta testamente, hyresavtal eller liknande. Victoria Thore, vd på Familjens Jurist, menar dock att det kan vara svårt att navigera i informationen och att tröskeln är fortsatt hög när det kommer till att faktiskt söka juridisk hjälp.

- Jag har full förståelse för att det är svårt att veta var man ska börja, och att man dribblas bort av svåra begrepp, termer och långa texter som förvirrar mer än de hjälper. På Legalite kommer vi därför fokusera på att tillgängliggöra och förenkla processen. Genom interaktiva filmer anpassar sig plattformen efter dig personligen, och det du vill ha hjälp med, säger Victoria Thore.

Familjens Jurist har under många år digitaliserat och förenklat juridiken. Den nya plattformen Legalite är en samlingsplats för juridiska behov i vardagen, allt från huruvida man behöver söka bygglov till vad som gäller när man vill lämna tillbaka en vara man köpt. Plattformen innehåller kostnadsfria digitala vägledningar och guider, avtalstjänster och interaktiva videotjänster – där man får automatiserad individuell bedömning i realtid.

- Vi lever i en värld där digitala teknologier, plattformar och ekosystem blir allt viktigare. I denna digitalisering är det extra viktigt att vi också går mot en mer användarvänlig utveckling där vi helt enkelt demokratiserar juridiken. Legalite är ett steg i rätt riktning, och en innovation som gör skillnad på riktigt, säger Charlotta Kronblad, post. doc. på Handelshögskolan inom innovation och teknologi.

Legalite innehåller både avtal och andra viktiga dokument som kan behövas, samt interaktiva guider som hjälper personer att få koll på sin juridiska situation. På Legalite samlas även andra digitala tjänster från Familjens Jurist, som Digitala Coachen och Bouppteckna.se. Plattformen kommer vara central i den digitala utvecklingen av nya juridiska tjänster. Här kan du besöka Legalite.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Familjens Jurist
Familjens JuristOm Familjens Jurist

Familjens Jurist är Sveriges största plattform för juridisk rådgivning till privatpersoner. Företaget erbjuder stöd och vägledning vid livets alla viktiga skeden, och kombinerar personlig rådgivning med digitala ”gör-det-själv”-tjänster. Vi är ledande inom juristförsäkring och erbjuder även juridisk rådgivning till företagare. Vi har 250 anställda jurister, omsätter drygt 400 miljoner kronor per år och är ett helägt dotterbolag till Fonus ekonomisk förening.

Besök oss gärna på: www.familjensjurist.se

Följ Familjens Jurist

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Familjens Jurist

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum