Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Nya pop-sporten kommer till Gotland!

Dela

Pickleball är en av de snabbast växande sporterna i Sverige. Nu kommer den äntligen till Gotland. Det är Korpen Gotland som har tagit initiativet och ordnar nu öppet hus och en prova-på-dag lördagen den 14 mars kl 13-16.

-          Det ska bli spännande att utöka vårt utbud med en racketsport som passar väldigt många, från ung till gammal, säger Korpen Gotlands verksamhetschef, Marie Flodman. Den som en gång testat pickleball blir snabbt ”fast” i den här motionsformen.

Korpen samarbetar med Svenska Pickleballförbundet och har tillsammans dragit igång den nya racketsporten på flera platser i Sverige.

-          Det är en pickleballvåg som sköljer in över landet, säger Gunnar Svalander från Pickleballförbundet. Antalet aktiva växer just nu enormt och det är mycket tack vare underhållningsvärdet och den åldersmässiga tillgängligheten.

-          Korpen Gotland ligger numera i framkant när det handlar om att testa nya motionsformer, konstaterar Leif Gerhardsson från Korpen riks som tillsammans med Gunnar Svalander organiserar Öppet Hus Pickleball runt om i Sverige.

Pickleball är USA:s snabbast växande sport och startade på just i USA på 1960-talet. Det är en racketsport med drag från tennis, bordtennis och badminton. Den spelas på en yta motsvarande en badmintonbana och med nedsänkta nät. Racketen är lätt och bollen påminner om en innebandyboll. I pickleball kan du spela såväl singel som dubbel dubbel.

Nyckelord

Kontakter

Kontakta gärna Korpen Gotlands verksamhetschef Marie Flodman tel 070/319 73 73 för mer information.

Bilder

Länkar

Om

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.korpen.se/
Korpen är ett riksförbund som är uppbyggt av hundratals lokala föreningar. Det är i föreningarna som verksamheten sker. Föreningarna har egna styrelser och fattar beslut om sin egen verksamhet.


Korpen står för glädje, gemenskap och att alla är välkomna! Uppdraget är att se till att människor sportar och har kul tillsammans!

Följ Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum