Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Nya pop-sporten kommer till Ljusdal!

Dela

Pickleball - en av de snabbast växande sporterna kommer till Ljusdal. Det är korpföreningen Ljusdalsfritids IK som har tagit initiativet och ordnar nu öppet hus och en prova-på-dag söndagen den 23 februari kl 09-12 i Ljusdals sporthall.

-          Det ska bli spännande att utöka vårt utbud med en racketsport som passar väldigt många, från ung till gammal, säger Ljusdalsfritids Jon Person, projektansvarig i föreningen. Den som en gång testat pickleball blir snabbt ”fast” i den här motionsformen.

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet samarbetar med Svenska Pickleballförbundet och har tillsammans dragit igång den nya racketsporten på flera platser i Sverige.

-          Det är en pickleballvåg som sköljer in över landet, säger Gunnar Svalander från Pickleballförbundet. Antalet aktiva växer just nu enormt och det är mycket tack vare underhållningsvärdet och den åldersmässiga tillgängligheten.

-          Ljusdalsfritids IK ligger i framkant när det handlar om att testa den här nya idrotten konstaterar Leif Gerhardsson från Korpen riks som tillsammans med Gunnar Svalander håller i introduktionen på Öppet Hus.

Pickleball är USA:s snabbast växande sport och startade på 1960-talet där. Det är en racketsport med drag från tennis, bordtennis och badminton och som spelas på en yta motsvarande en badmintonbana och med nedsänkta nät. Racketen är lätt och bollen påminner om en innebandyboll. Man kan spela såväl singel som dubbel.

Nyckelord

Kontakter

Ljusdalsfritids IK är en förening ansluten till Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Kontakta gärna Jon Persson, 070/496 41 20.

Länkar

Om

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.korpen.se/
Korpen är ett riksförbund som är uppbyggt av hundratals lokala föreningar. Det är i föreningarna som verksamheten sker. Föreningarna har egna styrelser och fattar beslut om sin egen verksamhet.


Korpen står för glädje, gemenskap och att alla är välkomna! Uppdraget är att se till att människor sportar och har kul tillsammans!

Följ Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum