Växjö stift

Nya präster i Växjö stift

Dela

På söndag den 2 februari klockan 11:00 välkomnar Växjö stift två nya präster. Vigningsmässan äger rum i Växjö domkyrka och leds av biskop Fredrik Modéus.

Här följer namn på de präster som vigs på söndag och de församlingar som de kommer att verka i.

Eric Ericsson, från Älmhult, ska göra sitt adjunktsår i Södra Ljunga församling.

Petra Bertilsson, från Vaggeryd, ska göra sitt adjunktsår i Månsarps församling.

Välkommen att bevaka prästvigningen i Växjö domkyrka klockan 11:00!

Om präster

Alla präster i Svenska kyrkan får tjänster som pastorsadjunkter i särskilda introduktionsförsamlingar under sitt första år efter vigningen. Därefter söker prästerna nya tjänster. Präster och diakoner är de yrkesgrupper i Svenska kyrkan som vigs till tjänst. Läs mer om yrken i Svenska kyrkan på svenskakyrkan.se/utbildningsinstitutet

 

Fotografering vid prästvigningen

Efter gudstjänsten finns det möjlighet att fotografera de nyblivna prästerna tillsammans med biskopen. Vigningsmässan börjar klockan 11:00 och varar ungefär i en och en halv timme. Fotografering med blixt undanbedes med undantag för under in- och utgångsprocessionen. Likaså bör fotografering under själva vigningsmomentet och nattvardsgången undvikas.

Mer information

Katarina Hedqvist, stiftsadjunkt med ansvar för rekrytering av präster

0470-77 38 11

katarina.e.hedqvist@svenskakyrkan.se

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I helgen vigs fyra till tjänst i Växjö stift10.6.2020 10:35:46 CESTPressmeddelande

Till helgen firas präst- och diakonvigning i Växjö domkyrka, då fyra kandidater vigs till tjänst. Som så mycket annat kommer också vigningarna att påverkas av pandemin. Istället för en gemensam vigningsdag kommer kandidaterna att vigas två och två, under lördagen och söndagen. Med folkhälsomyndighetens gällande restriktioner kommer vigningarna att behöva bli mindre välbesökta än vanligt. - Det är en oerhört stor glädje att få ta emot dessa fyra till tjänst i Växjö stift, säger biskop Fredrik Modéus.

Vårdarens bön30.4.2020 09:33:09 CESTPressmeddelande

I den rådande samhällskrisen behövs bönen mer än någonsin. Olika undersökningar visar att många människor i Sverige ber. I själva verket är det fler som ber än som säger sig ha en tro. Det visar att behovet av bön är djupt förankrat i oss människor. Tillsammans med min fru som arbetar i vården har jag som biskop skrivit ”Vårdarens bön” för alla de som arbetar hårt och med risk för egen hälsa på sjukhus runt om i landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum