Linköpings kommun – Politik

Nya satsningar på arbetskläder inom förskola och omsorg

Dela

Personalen inom förskola och äldreomsorg i Linköping ska få högre standard på sina arbetskläder. Nu görs ett första inköp för att kunna få sådana på plats så snart som möjligt.

Satsningen är en del av det tillträdande politiska styrets prioritering att kunna erbjuda all personal inom förskolan och äldreomsorgen personliga arbetskläder av god kvalitet.

–  Högre kvalitet på arbetskläder är inte det enda som behövs, men det är en första satsning som vi kan få på plats ganska fort. Det är viktigt att anställda inom välfärden märker av förbättringar i vardagen, säger kommunalråd Kristina Edlund (S).

Pengarna tas ur Kommunstyrelsens resursmedel för 2022. Två miljoner kronor avsätts för att höja standarden på förskolepersonalens arbetskläder. Tre miljoner kronor avsätts till arbetskläder inom äldreomsorg och övrig omsorg. 

–  Vi har stora rekryteringsbehov inom förskola och omsorg. Ska vi ha en chans att klara dem behöver kommunen vara en attraktiv arbetsgivare. Självklart måste alla ha ordentliga arbetskläder, säger kommunalråd Niklas Borg (M).

Kontakter

Om

Linköpings kommun – Politik
Linköpings kommun – Politik
Storgatan 43
582 23 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se

Tillsammans för Linköping.

Följ Linköpings kommun – Politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun – Politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum