Linköpings kommun – Politik

Nya satsningar på bibliotek och läromedel i grundskolan

Dela

Biblioteksverksamheten och grundskolan i Linköping får extra medel för att köpa in böcker och läromedel innan årsskiftet. Beslutet väntas tas på kommunstyrelsen den 15 november.

Satsningen är en överenskommelse mellan Socialdemokraterna och Moderaterna, som kommer styra Linköpings kommun från och med 1 januari 2023. Finansieringen sker genom fördelning av Kommunstyrelsens resursmedel för 2022, vilket gör att satsningen kan genomföras under hösten.

– För mig är det viktigt att vi prioriterar kärnverksamheterna. Just läsfrämjande insatser för unga är något vi moderater har lyft sedan länge, säger kommunalråd Niklas Borg (M).

Biblioteksverksamheten får 1 miljon kronor som ska gå till inköp av böcker. Grundskolan får 16 miljoner kronor för tidigarelagda inköp av läromedel.

– Jag hoppas fler Linköpingsbor hittar till biblioteken och upptäcker allt man kan ta del av. Särskilt viktigt är det för barn som inte har läsandet med sig naturligt hemifrån, säger kommunalråd Kristina Edlund (S).     

Kontakter

Om

Linköpings kommun – Politik
Linköpings kommun – Politik
Storgatan 43
582 23 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se

Tillsammans för Linköping.

Följ Linköpings kommun – Politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun – Politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum