Linköpings kommun – Politik

Nya satsningar på idrotten i Linköping

Dela

Hela Linköping ska vara en levande och modern fritids- och idrottskommun som möjliggör motions- och idrottsaktiviteter. Därför har Allians för Linköping bland annat satsat på flera nya idrottshallar, konstgräsplaner, motionsspår samt andra fritids- och idrottsanläggningar runt om i kommunen. Nu får idrotten i Linköping återigen ett tillskott som riktas mot motions- och badanläggningar.

Tillskottet kommer att fördelas mellan Valkebobadet, Himnabadet, Glyttingebadet samt idrottsanläggningarna i Ekängen, Skarpan, Tallboda, Ryd och Lambohov enligt följande: 

  • Valkebobadet - 1 mnkr till investeringar i anläggningen
  • Himnabadet - 1 mnkr till investeringar i anläggningen
  • Glyttingebadet - 0,5 mnkr till investeringar i anläggningen
  • Ekängsvallen - Ny 11-11 naturgräsplan, utemiljö och parkering vid kommande omklädningsrum/klubbhus
  • Skarpan - Uppgradering av befintlig 9-9 konstgräsplan till 11-11 samt ny belysning
  • Tallbodavallen - befintlig grusplan görs om till 9-9 konstgräsplan
  • Ryd - Utveckling och renovering av Ryds motionscentrum. Bl.a. upprustning av motionsspår och utegym
  • Lambohov - Anläggande av konstgräsplan 11-11 samt flytt av eller uppförande av ny servicebyggnad. 

– Behovet av ytor för utomhusidrott är stort i Linköping. Med denna satsning gör vi det möjligt för fler barn och ungdomar i Linköping att idrotta i sin närmiljö och skapar bättre förutsättningar för Linköpings föreningsliv säger Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande. 

– Att vardagens fritidsaktiviteter för barnen fungerar i ur och skur är en mycket viktig fråga för alla familjer som är berörda. Genom dessa satsningar visar vi återigen hur viktigt det är för oss att prioritera detta, säger Lars Vikinge (C), kommunfullmäktiges ordförande.

– Viktigt att våra bad får stöd inför sommaren och glädjande att både Tallboda och Lambohov får konstgräs, då förlängs träningsmöjligheterna till i stort sett hela året, säger Gustaf Appelberg (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden. 

– Satsningar på idrotten spelar en väldigt viktig roll för kommunens vision om förbättrad folkhälsa och livskvalitet varje dag. Genom den här satsningen stöder kommunen föreningarnas goda arbete, säger Denisé Cassel (KD), 1:e vice kommunstyrelseordförande och kommunalråd.

Stödet riktade mot badanläggningar är extra angeläget under åren då Tinnis har stängt. Därtill öppnas möjligheten för lokala idrottsföreningar att själva investera i de anläggningar som nu får stödet från Linköpings kommun för att utveckla området ännu mer.

– Den här extrasatsningen är otroligt välkommen! Det kommer sparka igång den platsen med liv och rörelse. En andra fotbollsplan är nödvändig, men framförallt att vi äntligen ska få ett hem till vår nästan 1000-man stora förening känns så fenomenalt underbart, avslutar Erik Egir, ordförande Ekängens IF.  

Beslut om det ekonomiska stödet från Linköpings kommun fattas av kultur- och fritidsnämnden den 19 maj. 

Kontakter

Lars Vikinge (C)
013-20 65 60
lars.vikinge@linkoping.se

Om

Linköpings kommun – Politik
Linköpings kommun – Politik
Storgatan 43
582 23 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se

Följ Linköpings kommun – Politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun – Politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum