SEAT Sverige

Nya SEAT Arona, nu med tuffare look och helt ny interiördesign

Dela

Sedan lanseringen 2017 har SEAT Arona sålts i fler än 350.000 exemplar och blivit en av de viktigaste delarna i den spanska biltillverkarens modellutbud. Med uppdaterad design, full uppkoppling och högsta säkerhet är SEAT Arona redo att ta framgångarna ännu längre.

  • Kompaktsuvens exteriör har fått en rejäl ansiktslyftning, med mer uttalad offroad-karaktär och ännu robustare och säkrare utstrålning
  • Interiördesignen i nya SEAT Arona har genomgått en ren revolution som svarat för ett modernt, digitalt formspråk med nydesignade, belysta luftinsläpp och fristående infotainmentsystem med större display
  • SEAT CONNECT, röstassistenten ”Hola, hola” och trådlös tillgång till CarPlay och Android Auto
  • Nya assistanssystem (som Trailer Assist) och uppgraderingar av tidigare system (t.ex. Side Assist) gör nya Arona ännu tryggare och intuitiv att köra
  • Det finns flera drivlinor att välja mellan, TSI-bensinmotorer och TGI-motorer som kan drivas med svensk Biogas

Martorell, Spanien, 15 april 2021, Sedan lanseringen 2017 har SEAT Arona varit en stor succé. Bilen har sålts i fler än 350.000 exemplar och blivit en viktig del i den spanska biltillverkarens modellutbud. Nu är SEAT Arona redo att ta framgångarna ännu längre.

En ny, mer kraftfull, robust, tillförlitlig och säker attityd och look är dock bara början. Invändigt har kompaktsuven genomgått en verklig revolution. Dessutom bjuder nya SEAT Arona på assistanssystem och uppkoppling på ny nivå.

”Genom att vara den näst mest sålda modellen ifjol , har SEAT Arona blivit en verklig hörnsten i vårt utbud”, säger Wayne Griffiths, VD för SEAT och CUPRA. ”Uppgraderingen och uppdateringen av Arona förbättrar den ytterligare och gör modellen till ett ännu mer komplett val samtidigt som den också fått en uppfräschad design”.

I en värld som blir allt mer digitaliserad, står SEAT Arona redo att låta kunderna leva sitt uppkopplade liv även i bilen, på ett fullt ut intuitivt sätt och med massor av nya funktioner. Till detta ska läggas den revolutionerande interiördesignen med sitt vidareutvecklade formspråk, som tar kvalitetskänslan till nya höjder.

Här har SEAT även använt ljusteknik och allra senaste infotainmentdisplaysystemen för att skapa stämning ombord och ge bilen en ännu starkare personlighet.

Det finns flera olika drivlinor med bensin- (TSI) och gas- (TGI) motorer med en effekt på 90 - 150 hk till nya SEAT Arona.

Och med en hel rad nya assistanssystem som gör denna kompaktsuv ännu tryggare och bekvämare att köra, står SEAT Arona redo för vilka utmaningar den än ställs inför.

SEAT Arona, som är konstruerad och designad vid SEATs högkvarter i Martorell (Barcelona), börjar tillverkas tredje kvartalet i år.

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.Se världspremiären från den 15 april 2021

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT har den yngsta kundprofilen i Europa (10 år yngre än branschgenomsnittet) och är porten in för nya kunder till Volkswagen-gruppen (56% av dem kommer utifrån). Varumärket erbjuder bilar "Skapade i Barcelona", med iögonfallande design och de mest avancerade förbränningsmotorerna.

SEAT-märket presenterar för närvarande det starkaste sortimentet någonsin. Erbjuder sex modeller, från de mest effektiva, traditionella förbränningsdrivlinorna till milda och plug-in hybrider samt motorer med komprimerad biogas. SEAT lanserade nyligen SEAT Leon e-HYBRID och SEAT Tarraco e-HYBRID och kommer i år att presentera de förnyade versionerna av Ibiza och Arona. SEATs tre SUV:ar (Arona, Ateca och Tarraco) står för nästan hälften av SEATs försäljning.

Dessutom är SEAT engagerad i urban mobilitet genom SEAT MÓ, dess affärsenhet som arbetar för att utveckla och driva företagets framtida mikromobilitetsstrategi med fokus på 100% elektriska produkter och tjänster.

Följ SEAT Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SEAT Sverige

SEAT S.A. och Volkswagen-koncernen investerar över 7 miljarder euro för att elektrifiera Spanien23.3.2022 11:25:49 CET | Pressmeddelande

Detta handlar om den enskilt största industriinvesteringen i Spaniens historia. Programmet Future: Fast Forward kommer att inkludera uppförandet av en battericellsfabrik i Valencia. Alla planer och investeringar är fortfarande föremål för ett slutgiltigt godkännande av medel från den spanska regeringens strategiska projekt PERTE, som syftar till ekonomisk återhämtning och omställning av industrin.

15.000 anställda på SEAT avbryter sitt arbete under en timme för att öka medvetenheten om klimatförändringarna22.4.2021 18:23:38 CEST | Pressmeddelande

För att uppmärksamma Earth Day genomförde SEAT S.A. idag #Project1Hour. Ett globalt initiativ som syftar till att öka medvetenheten om klimatförändringarna. Under en timme tog de 15.000 medarbetarna på SEAT en paus i arbetet för att istället ägna sig åt denna fråga och diskutera åtgärder man kan göra för att minska klimatförändringarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum