SEAT Sverige

Nya SEAT Ateca X-PERIENCE debuterar på 2016 Paris Motor Show

Dela

/ SEAT ställer Ateca X-Perience i rampljuset i Paris

/ Den mest äventyrliga Atecan

Södertälje, 23/9 2016 – SEAT presenterar nya Ateca X-Perience på den internationella bilsalongen i Paris. En vidareutveckling som visar möjligheterna och förmågan hos nya SEAT Ateca och förstärker den allra mest äventyrliga känslan och flyttar fram alla konventionella gränser.

Nya SEAT Ateca X-Perience har bättre markfrigång, fast och stabil fjädring, allterräng-däck, nya tuffare stötfångare, exklusiva 18-tums aluminiumfälgar, 190-hästars 2,0 TDI-motor med 7-växlad DSG-låda, 4Drive-fyrhjulsdrift med Haldex-koppling och avancerad XDS-antispinnsystem.

Med en naturinspirerad matt olivgrönlack och exceptionella terrängegenskaper är nya Ateca

X-Perience en bil för kunderna med en extra äventyrlig livsstil och som vill att bilen ska ta dem hela vägen fram.

Ateca X-Perience är utrustad med förstklassiga förarassistanssystem och senaste generationens Easy Connect-mediasystem som SEAT Full Link, Media System Plus med åttatumsskärm, Connectivity Box med trådlös laddning av mobiltelefonen och den unika appen SEAT ConnectApp.

SEAT Ateca debuterar på bilsalongen i Paris som varumärkets tredje stöttepelare samtidigt som SEAT befinner sig i sin största produktoffensiv någonsin med tre stora lanseringar av nya modeller under 2017.

För ytterligare information kontakta

Henrik Looser, PR & Marketing SEAT Sverige på 072-512 84 24 eller henrik.looser@seat.se 

SEAT är det enda företaget med full kapacitet för att designa, utveckla, tillverka och marknadsföra bilar i Spanien. Detta multinationella företag med huvudkontor i Martorell (Barcelona) ingår i Volkswagen Group och finns representerat i 75 länder. Under 2015 såldes 400 037 (den högsta siffran sedan 2007). Över 80% av volymen exporterades utanför Spanien.

I Sverige sålde SEAT 4257 bilar under 2015, en ökning med 26 procent med en marknadsandel på1,23 procent. SEAT är starka på privatbilsmarknaden och inte minst inom privatleasing där SEAT idag är det tredje största märket i Sverige.

SEAT Group sysselsätter över 14.000 personer på tre produktionsplatser – Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell, där bland annat de framgångsrika modellerna Ibiza och Leon produceras. I tillägg producerar företaget modellen Alhambra i Portugal, modellen Mii i Slovakien och modellen Toledo i Tjeckien.

I SEAT Technical Centre arbetar 1000 ingenjörer med innovation och utveckling. Denna ”kunskapsbank” för företaget är också Spaniens största investerare i R&D och har verkat sedan 1975. I linje med företagets åtagande för minskad miljöpåverkan arbetar SEAT mot minskade utsläpp och ökad energieffektivitet, liksom återvinning och resursoptimering.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT är ett internationellt bilmärke som ingår i Volkswagen Group. SEAT utvecklar och producerar modeller med högt teknikinnehåll som särskiljer sig genom sin uttrycksfulla design.