SEAT Sverige

Nya SEAT Ibiza, redo att visa upp sin nya stil

Dela

SEAT Ibiza, en av hörnpelarna för den spanska biltillverkarens framgångar ända sedan introduktionen 1984. 37 år och fem generationer senare, och med 6 miljoner exemplar sålda, är Ibiza SEATs mest framgångsrika bil någonsin.

  • Exteriören på SEAT Ibiza har uppdaterats rejält, 100% LED-strålkastare är nu standard och modellnamnet sitter elegant inpräglat i karossen
  • SEAT har gett sin ikoniska modell Ibiza en revolutionerande ny interiör som kännetecknas av ett modernt, digitalt formspråk med bl.a. nydesignade, belysta luftinsläpp och infotainmentsystem med större display
  • Uppkopplingen i nya SEAT Ibiza har uppdaterats med SEAT CONNECT, röstassistenten ”Hola, hola” och trådlös tillgång till CarPlay och Android Auto
  • Den kompakta bilen utrustas med nya assistanssystem, t.ex. Travel Assist och Side Assist, som gör nya Ibiza ännu tryggare och intuitiv att köra
  • SEAT Ibiza erbjuder flera drivlinor, TSI-bensinmotorer och TGI-motorer som kan drivas med svensk Biogas

Martorell, Spanien, 15 april 2021, SEAT uppdaterar populära Ibiza med en snygg look, en revolutionerande ny interiör och med uppkoppling och assistanssystem på ny nivå.

SEAT Ibiza har varit en av hörnpelarna för den spanska biltillverkarens framgångar ända sedan introduktionen 1984. 37 år och fem generationer senare, och med 6 miljoner exemplar sålda, är Ibiza SEATs mest framgångsrika bil någonsin. Den uppdaterade femte generationen av modellen är en fortsättning på detta vinnande koncept för att vara en ledande modell i sitt segment.

”SEAT Ibiza är en ikon i bilbranschen och en av hörnpelarna för vårt märke”, säger Wayne Griffiths, VD för SEAT och CUPRA. ”De fräscha uppgraderingarna av exteriören, den rent revolutionerande interiören och de nya nivåerna både när det gäller uppkopplingen och säkerheten innebär att Ibiza har det som krävs för att fortsätta sin framgångssaga.”

Världen blir allt mer digitaliserad, och genom att nu ha fått en ännu mer intuitiv och funktionell interiör av ännu högre kvalitet, står SEAT Ibiza väl förberedd för denna utveckling. Bakom denna förvandling ligger ett förbättrat designspråk, full uppkoppling och nya, eleganta material.

Lägg till detta en belysningsteknik som ger kupén en verkligt behaglig atmosfär och de senaste infotainmentdisplaysystemen som tillsammans med det uppdaterade fräscha designspråket ger bilens personlighet och känsla en ny dimension.

Det finns flera olika drivlinor med bensin- (TSI) och gas- (TGI) motorer med en effekt på 80 - 150 hk.

En hel rad nya assistanssystem ser dessutom till att SEAT Ibiza alltid är lika trygg och avkopplande att köra.

SEAT Ibiza, som är konstruerad och designad vid SEATs högkvarter i Martorell (Barcelona), börjar tillverkas tredje kvartalet i år.

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.Se världspremiären från den 15 april 2021

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT har den yngsta kundprofilen i Europa (10 år yngre än branschgenomsnittet) och är porten in för nya kunder till Volkswagen-gruppen (56% av dem kommer utifrån). Varumärket erbjuder bilar "Skapade i Barcelona", med iögonfallande design och de mest avancerade förbränningsmotorerna.

SEAT-märket presenterar för närvarande det starkaste sortimentet någonsin. Erbjuder sex modeller, från de mest effektiva, traditionella förbränningsdrivlinorna till milda och plug-in hybrider samt motorer med komprimerad biogas. SEAT lanserade nyligen SEAT Leon e-HYBRID och SEAT Tarraco e-HYBRID och kommer i år att presentera de förnyade versionerna av Ibiza och Arona. SEATs tre SUV:ar (Arona, Ateca och Tarraco) står för nästan hälften av SEATs försäljning.

Dessutom är SEAT engagerad i urban mobilitet genom SEAT MÓ, dess affärsenhet som arbetar för att utveckla och driva företagets framtida mikromobilitetsstrategi med fokus på 100% elektriska produkter och tjänster.

Följ SEAT Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SEAT Sverige

SEAT S.A. och Volkswagen-koncernen investerar över 7 miljarder euro för att elektrifiera Spanien23.3.2022 11:25:49 CET | Pressmeddelande

Detta handlar om den enskilt största industriinvesteringen i Spaniens historia. Programmet Future: Fast Forward kommer att inkludera uppförandet av en battericellsfabrik i Valencia. Alla planer och investeringar är fortfarande föremål för ett slutgiltigt godkännande av medel från den spanska regeringens strategiska projekt PERTE, som syftar till ekonomisk återhämtning och omställning av industrin.

15.000 anställda på SEAT avbryter sitt arbete under en timme för att öka medvetenheten om klimatförändringarna22.4.2021 18:23:38 CEST | Pressmeddelande

För att uppmärksamma Earth Day genomförde SEAT S.A. idag #Project1Hour. Ett globalt initiativ som syftar till att öka medvetenheten om klimatförändringarna. Under en timme tog de 15.000 medarbetarna på SEAT en paus i arbetet för att istället ägna sig åt denna fråga och diskutera åtgärder man kan göra för att minska klimatförändringarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum