Statens servicecenter

Nya servicekontor ska öppnas av Statens servicecenter

Dela

Statens servicecenter har den 25 juni fått ett regeringsuppdrag att öppna nya servicekontor i Göteborg, Malmö, Stockholm och i Ulricehamns kommun.

Servicekontoret i Ulricehamn ska öppna senast den 1 juni 2021. Övriga ska öppnas senast den 1 november samma år.

– Nu stärker Statens servicecenter den statliga närvaron och servicen i hela landet. Vi gör det enklare för medborgare att få personlig vägledning i olika tjänster från myndigheter, säger Statens servicecenters generaldirektör Thomas Pålsson.

I juni 2020 har Statens servicecenter öppnat fyra servicekontor i Storuman, Torsby, Vansbro och Åsele på uppdrag av regeringen.

Mer om servicekontoren

På servicekontoret får kommunens invånare och företagare hjälp med information och vägledning från fyra myndigheter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket. 

Servicehandläggare hjälper till med ärenden som rör socialförsäkringar, pensioner och skatter. Dessutom kan både arbetssökande och arbetsgivare göra spontanbesök för att boka möte med arbetsförmedlare och för att få hjälp med Arbetsförmedlingens digitala tjänster.

Servicekontorens tjänster är efterfrågade och kontoren har närmare tre miljoner besök årligen. Det finns 117 servicekontor med cirka 800 servicehandläggare.

Nyckelord

Kontakter

Om

Statens servicecenter bidrar till en effektiv och tillgänglig statsförvaltning. Vi levererar administrativa tjänster till andra myndigheter och även lokal statlig service till privatpersoner och företag på 117 servicekontor över hela landet.

Från den 1 juni 2019 driver vi de statliga servicekontoren dit privatpersoner och företagare kan vända sig för att få information och service kring tjänster från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten eller Skatteverket.

Följ Statens servicecenter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens servicecenter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum