ŠKODA Sverige

Nya ŠKODA KODIAQ gör dundersuccé i Sverige – nära 1 000 sålda redan innan introduktionen

Dela

Nya ŠKODA KODIAQ bryter ny mark. Det är fortfarande fyra veckor innan den svenska introduktionen – men redan har den nya suven från ŠKODA gjort dundersuccé i Sverige och sålts i hela 995 exemplar (2017-02-23). Med sju sittplatser, rejält lastutrymme, smarta säkerhetssystem och permanent fyrhjulsdrift är nya KODIAQ en SUV som formsydd för Sverige.

Aldrig förr har en ŠKODA rönt lika stor uppmärksamhet som nya KODIAQ. Hundratals personer har lockats till förhandsvisningar hos landets återförsäljare, tusentals har besökt bilmässan Stockholm Lifestyle Motorshow och hela 995 personer har redan lagt sin order – trots att endast ett fåtal har provkört den. 
Nya ŠKODA KODIAQ lanseras i Sverige vecka 12, men redan nu (2017-02-23) har 995 bilar sålts. 77 procent av de sålda bilarna har det största motoralternativet, TDI190 4x4 DSG, samtidigt som 60 procent är utrustade med sju sittplatser (tillval för 5 900 kronor). 
Den mest populära färgen är Candy White, följt av Black Magic.

- Vi är överväldigade över det fantastiska mottagandet och enorma intresset för nya KODIAQ. Inför förhandsvisningarna har det köats utanför våra återförsäljare över hela landet  för en första glimt av bilen och att vi redan har sålt nära 1 000 stycken KODIAQ är ett urstarkt betyg åt det långsiktiga och hårda arbete som alla som jobbar med ŠKODA gör varje dag, säger Håkan Nilsson, försäljningschef på ŠKODA Sverige. 

Nya ŠKODA KODIAQ är standardutrustad med fyrhjulsdrift och smarta säkerhetssystem för att skydda både de inuti och utanför bilen. Med 188 millimeters markfrigång och sällsynt väl optimerade innerutrymmen lockar KODIAQ både privatköpare och tjänstebilsbilister, då försäljningen mellan privat och företag ligger jämn. Fyra motoralternativ finns tillgängliga med effekt från 150 till 190 hästkrafter och priset börjar på 265 900 kronor. 
Den svenska lanseringen av KODIAQ sker vecka 12 då de första kundbilarna också levereras.

Läs mer om nya KODIAQ på www.skoda.se .

För ytterligare information kontakta Erik Gustafsson, pressansvarig Skoda Sverige, 08-120 811 12, 073-500 65 92,erik.gustafsson@skoda.se  

SKODA sålde över 1 miljon bilar till sina kunder under 2016. Företaget tillverkar för närvarande sina bilar i Tjeckien, Ukraina, Kazakstan, Ryssland, Bosnien-Hercegovina, Indien och Kina. Totalt har Skoda Auto över 25 800 anställda och finns representerade på över 100 marknader.

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Nya SKODA KODIAQ
Nya SKODA KODIAQ
Ladda ned bild
Nya SKODA KODIAQ
Nya SKODA KODIAQ
Ladda ned bild

Dokument

Om

ŠKODA Sverige
ŠKODA Sverigehttp://www.skoda.se
ŠKODA AUTO
är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
• erbjuder för närvarande modeller som: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
• levererade fler än 1,2 miljoner bilar till kunder globalt 2017.
• har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991 som är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
• har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Följ ŠKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ŠKODA Sverige

Världspremiär: ŠKODA VISION X - en fyrhjulsdriven gashybrid6.3.2018 08:20Pressmeddelande

Sportig, kompakt och fullproppad av avancerad teknik: Nya VISION X är ŠKODAs koncept för framtidens urbana crossover. Med karaktär och egenskaper från företagets populära SUV-modeller, men med framtidens teknik visar nya VISION X en av tekniken för hållbarhet mobilitet enligt ŠKODA framöver. Kupén är full av innovativa infotainments-lösningar och under skalet sitter den unika hybriddrivlinan. Genom att kombinera en biogas-motor med eldrift har VISION X både klimatsmart prestanda och användarvänlighet.

ŠKODA på bilsalongen i Genève 2018: En glimt rakt in i framtiden för hållbar mobilitet5.3.2018 15:11Pressmeddelande

Den tjeckiska biltillverkaren ŠKODA presenterar en rad nyheter och uppdateringar under 2018 års bilsalong i Genève. Med det nya hybridkonceptet VISION X – en bil som kombinerar el och gasdrift – i ramljuset tillsammans med nya uppdaterade ŠKODA FABIA visar företaget såväl en tydlig väg in i framtiden som utvecklingen av det nuvarande modellprogrammet. Dessutom debuterar ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement som är den mest exklusiva versionen någonsin av den nya succésuven samtidigt som OCTAVIA RS lanseras med avancerat Challenge Plus-paket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum