Umeå kommun

Nya småhustomter i Bullmark

Dela

I norra delen av Bullmark, vid Bagarstugevägen, ska det förberedas för 13 nya småhustomter. Själva gatan kommer preliminärt att byggas ut under nästa år. Tilldelning av tomterna väntas starta tidigast under slutet av 2023.

– Efterfrågan på småhustomter i Bullmark och andra byar utanför Umeå tätort har ökat under senare år, det märks inte minst nu när pandemin klingar av. Det här är en utveckling som är positiv för landsbygden i Umeå kommun, säger Janet Ågren (S), ordförande i kommunstyrelsens planeringsutskott.  

Bullmark ingår i ett stråk där det enligt översiktsplanen är tänkt att byggas fler bostäder. Här finns utbyggt vatten och avlopp, förskolor och kommunen har nyligen investerat i en nybyggd skola.

Det finns redan en detaljplan för området som inte är fullt utbyggt. Det områdesom nu ska förberedas är drygt 20 000 kvadratmeter stort och ägs av Umeå kommun. För att förbereda området för småhus är det cirka 300 meter gata som ska byggas tillsammans med bland annat ledningar. Kostnaderna för dettaberäknas till omkring 4,5 miljoner kronor.  Trots att projektet, efter sålda tomter landar på minus, gör planeringsutskottet bedömningen att det är viktigt att bygga ut området, dels för att kunna erbjuda fler småhustomter, dels för att möjliggöra tillväxt i Bullmark

– Det finns en uppenbar brist på småhustomter i Umeå kommun, och samtidigt en stark efterfrågan. Det är mycket positivt att gå vidare med exploateringsprojektet i Bullmark. Det är inte bara Umeå tätort som ska växa. Vi måste främja bostadsbyggande i kommundelarna, och fler småhustomter är oerhört efterfrågade, säger kommunalrådet Anders Ågren (M) i en kommentar.

Mer information:
Janet Ågren (S)
ordförande i kommunstyrelsens
planeringsutskott
Umeå kommun
070-610 47 85
janet.agren@umea.se

Anders Ågren (M)
vice ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-341 67 64
anders.agren@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum