Socialdemokraternas PS Kansli

Nya socialdemokratiska gruppledare valda

Dela

Matilda Ernkrans blir ny gruppledare i Utbildningsutskottet efter Lena Hallengren, som utnämndes till statsråd förra veckan. Ny gruppledare i Miljö- och jordbruksutskottet blir Åsa Westlund.

Den socialdemokratiska riksdagsgruppen valde ikväll Matilda Ernkrans, 45 år från Hallsberg, till ny gruppledare tillika ordförande för riksdagens utbildningsutskott. Hon efterträder därmed Lena Hallengren som utnämndes till barn- äldre- och jämställdhetsminister i förra veckan. Matilda kommer närmast från rollen som ordförande i riksdagens Miljö- och jordbruksutskott.

- För mig känns det oerhört spännande att få kliva från en framtidsfråga, klimatet, till en annan, nämligen utbildning. Jag ser fram emot en tid där vi kan lyfta fler av de frågor som är avgörande för att vi får ett jämlikt kunskapssamhälle, säger Matilda Ernkrans.

Åsa Westlund, 41 år från Haninge, blir ny ordförande i riksdagens Miljö- och jordbruksutskott. Åsa har en gedigen erfarenhet av miljö- och klimatfrågor, bl a efter  tio år som ledamot i Europaparlamentet där hon företrädde de svenska socialdemokraterna i Miljöutskottet.

- Vi måste öka tempot om vi ska klara miljömålen. Det är en stor utmaning, men Sverige har många gånger visat att vi kan göra mer på miljöområdet än andra trott var möjligt. Därför är jag glad och stolt över att få fokusera på miljö- och klimatfrågorna. säger Åsa Westlund

Besluten fattades och justerades omedelbart, vilket innebär att de nya gruppledarna börjar arbeta med en gång med sina respektive utskottsgrupper.

 

För presskontakt:

Viktoria Hjulström, pressekreterare, 0705-66 51 81

viktoria.hjulstrom@socialdemokraterna.se

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

”Sverige ska vara tryggt i en ny tid. Socialdemokraterna vill fortsätta med stora satsningar på mer personal i välfärden, på barnfamiljer, pensionärer och på kompromisslös kamp mot brotten. Alla som kan jobba ska jobba och man ska kunna leva på sin lön. Trygghet skapar framtidstro och sammanhållning. Vi ska framåt tillsammans. Den svenska modellen ska utvecklas, inte avvecklas.”

Nyckelord

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

Socialdemokraterna släpper ny rapport - Hotet mot den svenska modellen9.4.2019 14:42:46 CESTPressmeddelande

Idag presenterar Socialdemokraterna en ny rapport om hur Moderaterna konsekvent agerat i EU-parlamentet för att avveckla den svenska modellen och för att underminera villkor för arbetare i Europa. Detta samtidigt som Moderaterna i dagarna har lanserat begreppet ”den nya svenska modellen”. Nu utmanar Johan Danielsson moderaternas Tomas Tobé på debatt kring vad de menar med den ”nya svenska modellen” och hur de kommer agera i Europaparlamentet framgent?

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum