Länstrafiken Örebro

Nya sommartidtabeller för stadstrafiken i Örebro län

Dela

Den 14 juni börjar stadstrafiken i Örebro och Karlskoga att trafikera enligt nya tidtabeller som gäller under sommarperioden 14 juni – 15 augusti 2021.

Sommarens avgångstider finns publicerade och sökbara i Länstrafikens app och på
Länstrafikens webbplats lanstrafiken.se
Sommarens avgångstider finns publicerade och sökbara i Länstrafikens app och på Länstrafikens webbplats lanstrafiken.se

Det cykel- och gångvänliga vädret, semestrar och sommarlov gör att resandet med kollektivtrafik ser annorlunda ut under sommaren.

- Vi justerar avgångstiderna utifrån hur resandet och efterfrågan i länet sett ut under tidigare sommarperioder. Vi ser också till att ha ett sådant trafikutbud att resenärerna kan undvika trängsel, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken.

Tidtabellerna finns tillgängliga via Länstrafikens app och webbplats

Sommarens avgångstider finns publicerade och sökbara i Länstrafikens app och på Länstrafikens webbplats lanstrafiken.se.

Tidtabellerna som sitter uppe vid hållplatser i tryckt format kommer att bytas ut under helgen den 11-13 juni. Under den perioden uppmanas resenärer vara extra uppmärksamma på vilken period som tidtabellen vid den aktuella hållplatsen gäller för.

Inga övriga planerade trafikförändringar påverkar busstrafiken i sommar

Denna sommar sker inga planerade förändringar som påverkar aktuella linjesträckningar, hållplatser eller körvägar.

Regionbussarna i länet trafikerar enligt nuvarande ordinarie tidtabeller som gäller fram till den 11 december 2021. Eventuella avvikelser vad gäller sommarutbudet för regionbusstrafiken finns redan noterade i de aktuella tidtabellerna.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sommarens avgångstider finns publicerade och sökbara i Länstrafikens app och på
Länstrafikens webbplats lanstrafiken.se
Sommarens avgångstider finns publicerade och sökbara i Länstrafikens app och på Länstrafikens webbplats lanstrafiken.se
Ladda ned bild

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Länstrafiken lanserar en mer flexibel biljett – Flex 10/4019.10.2021 10:06:42 CEST | Pressmeddelande

Den senaste tiden har många i samhället utvecklat nya resvanor, då alla uppmanats att studera eller arbeta så mycket som möjligt hemifrån. När samhället nu successivt återgår till en mer normal vardag kommer en del fortsätta studera eller arbeta en del hemifrån. För att dessa resenärer ska kunna resa på ett hållbart sätt har Länstrafiken tagit fram Flex 10/40. Det är en mer flexibel biljett som ger 10 resdagar inom 40 dagar. Biljetten finns tillgänglig i Länstrafikens app från och med tisdagen den 19 oktober.

Serviceresor lanserar ny förbättrad app och bokningssida25.8.2021 09:00:25 CEST | Pressmeddelande

Nu är det ännu lättare att boka färdtjänst och hantera sina övriga resor för alla som reser med Serviceresor. Region Örebro län har tagit fram en ny förbättrad app och bokningssida för att underlätta hanteringen av resorna. Den som är berättigad att resa med Serviceresor kan skapa ett konto i appen Serviceresan eller på bokningssidan serviceresan.lanstrafiken.se och komma igång direkt.

Serviceresor återgår till samplanering 15 juli8.7.2021 10:12:29 CEST | Pressmeddelande

Under våren 2020 fattade Länstrafiken beslut om att slopa samplanering för alla Serviceresor, förutom skolskjuts, på grund av pandemin. I takt med att smittspridningen av Covid- 19 minskar och att majoriteten av våra kunder och förare nu är vaccinerade, kan vi i samråd med ansvarig smittskyddsläkare på Regionen återigen börja samplanera våra resor. Det betyder att de som reser med Serviceresor kan få samåka med andra.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum