Serviceföretagen

Nya städavtal klart med Fastighets och SEKO

Dela

Almega Städföretagen har idag tecknat ett nytt kollektivavtal med Fastighetsanställdas Förbund och SEKO. Det nya städavtalet sträcker sig över 29 månader.

Marcus Lindström, förhandlingschef på Almega Städföretagen
Marcus Lindström, förhandlingschef på Almega Städföretagen

– Det har varit tuffa förhandlingar. Från arbetsgivarhåll har vi gått med på en låglönesatsning som är värd 0,3 procent, men vi har samtidigt uppnått flera viktiga förbättringar av de allmänna villkoren, säger Marcus Lindström, förhandlingschef på Almega Städföretagen:

– Bland annat har nattarbetsförbudet slopats och företagen får dessutom förenklade regler kring korta visstidsanställningar och schemaändringar. Det är viktiga förändringar som underlättar företagens verksamhet, vilket i slutändan gynnar både företag och medarbetare

Avtalen sträcker sig över 29 månader och har ett sammanvägt avtalsvärde om 5,4 procent, vilket är vad arbetsmarknadens parter är överens om.

– Som alltid i förhandlingar handlar det om ett givande och ett tagande, och summerar vi villkoren i det nya avtalet är vi nöjda med resultatet, säger Marcus Lindström.

Avtalen omfattar närmare 1 000 företag med totalt omkring 35 000 medarbetare.

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företagare och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänsteföretagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framförallt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2020 tecknar Almega sammanlagt 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Marcus Lindström, förhandlingschef på Almega Städföretagen
Marcus Lindström, förhandlingschef på Almega Städföretagen
Ladda ned bild

Om

Almega Service­företagen arbetar för ett bättre företagsklimat och stärker arbetsgivare, så att välmående företag kan släppa fram fler jobb inom service­branschen.

Almega Service­företagen är bransch- och arbetsgivar­organisationen för landets service­företag, där branscherna facility management, fönsterputs, hemservice, sanering och städ ingår. Totalt har föreningen 1 300 medlems­företag som tillsammans sysselsätter över 55 000 personer.

Följ Serviceföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Serviceföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum