Film i Väst

Nya stjärnskott klara för Ruben Östlunds Triangle of Sadness

Dela

Nu presenteras skådespelarna för Ruben Östlunds kommande film Triangle of Sadness, en episk satir som utspelar sig i modevärlden och de superrikas universum. Den internationella ensemblen kommer ledas av unga skådespelarstjärnskotten Harris Dickinson och Charlbi Dean ackompanjerade av den trefaldigt Oscar©-nominerade Woody Harrelson. Inspelningarna påbörjas den 19 februari i Göteborg och Trollhättan och fortsätter därefter på en lyxyacht i den grekiska övärlden. Filmen beräknas ha premiär 2021 och SF Studios kommer att distribuera filmen i Norden. Filmen produceras av Erik Hemmendorff, Plattform Produktion och Philippe Bober, Coproduction Office, i samproduktion med Film i Väst bland andra.

OBS! Se bildrättigheter i texten! Charlbi Dean och Harris Dickinson spelar huvudrollerna i Ruben Östlunds kommande film Triangle of Sadness.
OBS! Se bildrättigheter i texten! Charlbi Dean och Harris Dickinson spelar huvudrollerna i Ruben Östlunds kommande film Triangle of Sadness.

Den internationella ensemblen i Triangle of Sadness leds av unge, brittiske skådespelarstjärnskottet Harris Dickinson (Beach Rats, The Kings Man, The Souvenir: Part II), sydafrikanska Charlbi Dean (Spud, Black Lightning) och den trefaldigt Oscar©-nominerade Woody Harrelson (Three Billboards Outside Ebbing Missouri, Zombieland, Midway). Andra medverkande är Henrik Dorsin (Solsidan), kroatiske Zlatko Buric (Pusher), tyska Iris Berben (Miss Sixty) och Sunnyi Melles, filippinska Dolly De Leon (Verdict), danska Vicky Berlin (Anja & Viktor – In Sickness And In Health) och brittiske Oliver Ford Davies (Star Wars Episode I, II och III).

Filmen handlar om modellparet Carl (Dickinson) och Yaya (Dean), som bjuds med på en lyxkryssning. När yachten sjunker blir de strandsatta på en öde ö med ett gäng miljardärer och en städerska (De Leon). I kampen om överlevnad kastas hierarkierna snabbt om när det visar sig att städerskan är den enda i gruppen som vet hur man fiskar.

- Jag uppfostrades i föreställningen om att utseendet inte spelar någon roll, att det är insidan som räknas. Redan som barn insåg jag dock att detta var en välmenande lögn. Genom modellerna Carl och Yaya vill jag utforska utseendets värde i tre skilda miljöer: i modevärlden, på lyxyachten bland miljardärerna och på en öde ö, där den filippinska städerskan plötsligt hamnar längst upp i hierarkin och Carl hittar nya sätt att utnyttja sitt vackra yttre,” säger Ruben Östlund, regissör för Triangle of Sadness.

Ruben Östlund, som vann Guldpalmen i Cannes 2017 för komedin The Square, har också skrivit manuset till Triangle of Sadness som produceras av Erik Hemmendorff på Plattform Produktion och Philippe Bober på Coproduction Office. Triangle of Sadness är den första av Ruben Östlunds filmer som spelas in med engelska som huvudspråk – och hans mest ambitiösa film hittills.

Östlund återförenas med flera tidigare samarbetspartners: A-foto Fredrik Wenzell (Turist, The Square), produktionsdesignern Josefin Åberg (Turist, The Square) och kostymören Sofie Krunegård (The Square).

Filmen produceras av Plattform Produktion och samproduceras av Film i Väst, Imperative Entertainment, Essential Films, Coproduction Office, SVT, BBC Films, Arte France Cinéma och ZDF/Arte, Svenska Filminstitutet, Danska Filminstitutet, Eurimages, BFI (awarding National Lottery funding), Medienboard Berlin-Brandenburg och Nordisk Film & TV Fond. Filmen produceras i samarbete med Heretic, Bord Cadre Films, Sovereign Films och Piano Films. Nordisk distributör av filmen är SF Studios.

Bilder:

  • Charlbi Dean Foto: Ilya S. Savenok, Getty Images Entertainment, via Getty Images
  • Harris DickinsonFoto: Anthony Harvey/​Shutterstock

Nyckelord

Kontakter

Bilder

OBS! Se bildrättigheter i texten! Charlbi Dean och Harris Dickinson spelar huvudrollerna i Ruben Östlunds kommande film Triangle of Sadness.
OBS! Se bildrättigheter i texten! Charlbi Dean och Harris Dickinson spelar huvudrollerna i Ruben Östlunds kommande film Triangle of Sadness.
Ladda ned bild

Om

Film i Väst
Film i Väst
Åkersjövägen 4
46153 Trollhättan

0708-643736http://www.filmivast.se

Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och TV-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, TV-drama, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Sammanlagt har Film i Västs samproduktioner vunnit 150 Guldbaggar. Till det kommer ytterligare 295 nomineringar. 2017 såg fler än 300 miljoner tittare någon av Film i Västs samproduktioner globalt. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

Följ Film i Väst

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Film i Väst

Ruben Östlund’s Triangle of Sadness återupptar inspelningarna med Woody Harrelson på plats i Trollhättan1.7.2020 14:05:00 CESTPressmeddelande

Inspelningarna av Ruben Östlunds satir Triangle of Sadness startade i februari, men fick ta en paus med anledning av coronapandemin. Nu återupptas inspelningarna med den stjärnspäckade internationella ensemblen bestående av Harris Dickinson, Charlbi Dean och den trefaldigt Oscarsnominerade världsstjärnan Woody Harrelson, som nu har landat i Sverige och är på plats i Film i Västs studio Trollhättan.

Film i Väst Talks: Tomas Eskilsson om filmen efter pandemin19.5.2020 09:45:32 CESTPressinbjudan

Välkommen till Film i Väst Talks med Tomas Eskilsson som i en intervju av Ulrika Grönérus reflekterar över filmlandskapet på andra sidan pandemin. Vad händer med biograferna? Hur många filmaktörer och hur många frilansare kommer försvinna under krisen? Kommer produktionerna att återupptas? Blir det några skatterabatter i Sverige? Vad får streamingtjänsternas framfart för följder? Vad händer med kvalitetsfilmen?

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum