Stockholms stad

Nya Stockholmsappar såg dagens ljus på Open Stockholm Hack

Dela

En app för Stockholms cyklister där rutten uppdateras realtid under färd i takt med att trafikintensitet och luftkvalitet ändras. Och en annan app som matchar ihop nyanlända och svenskar i bokklubbar kring specifika boktitlar.

Det är ett par exempel på appidéer som såg dagens ljus när drygt 40 it-studenter på Open Stockholm Hack i helgen skissade på morgondagens digitala tjänster i Stockholms stad.

Uppdraget för deltagarna på hackathonet var att under loppet av en enda dag utveckla morgondagens digitala tjänster för invånarna i Stockholms stad. Tjänsterna byggs på öppen data från Stockholms stads öppna data-portal Open Stockholm, samtidigt som deltagarna uppmuntras att även använda öppna data från andra källor.

Deltagarna behövde inte presentera en körklar app vid dagens slut. Men istället behövde de övertyga tekniska experter som finns på plats att appen var teknisk möjlig att färdigutveckla.

Open Stockholm Hack är ett samarrangemang mellan Openlab och Stockholms stad och en fristående del av den pågående öppen data-tävling Open Stockholm Award.

För mer information, vänligen kontakta:

Anette Brifalk, avdelning för digital utveckling, Stockholms stad, anette.brifalk@stockholm.se, 08-508 29 417. 

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

YH-utbildning på Frans Schartaus Handelsinstitut når topp tio i kvalifikationsnivå, motsvarar kandidatexamen20.4.2018 10:28Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstituts YH-utbildning inom Hotel Management har i samband med den senaste beviljandeomgången från Myndigheten för Yrkeshögskolan fått en placering i kvalifikationsramverket på nivå SeQF6*. Det innebär att de studerande som läser Hotel Management får en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen, som i det nya ramverket är placerad på samma nivå som en kandidatexamen. Det gör de studerande mycket attraktiva på arbetsmarknaden och blir en trygg väg mot jobb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum