Trafik och samhälle

Nya tåg och fler tåg på spåren i Uppsala från den 12 december

Dela

Den 12 december utökas trafiken när Mälartåg moderna dubbeldäckare börjar trafikera linjen Uppsala-Stockholm. För Uppsalabor innebär satsningen att UL-biljetter kommer gälla till Arlanda och Märsta. Trafikstarten uppmärksammas med ett pressevent måndag den 13 december klockan 08.00 i Uppsala resecentrum med representanter från Region Uppsala, Mälardalstrafik och MTR.

- Med den här satsningen på fler tåg och avgångar erbjuder vi resenärerna en bekväm och säker resa med nya tåg på alla avgångar, säger Karin Svingby, trafikdirektör på Trafik och samhälle, Region Uppsala

Mälartåg erbjuder nya dubbeldäckare med wifi och eluttag ombord och möjlighet att ta med cykel. Fler nya tåg och fler nya avgångar gör att trafiken på Mälartågslinjerna har mer än fördubblats på fem år. En hållbar trafik för alla som besöker, bor eller jobbar i Stockholm-Mälardalen. Bakom satsningen på Mälartåg står Mälardalstrafik som ägs gemensamt av regionerna i Stockholm – Mälardalen.

- De som reser med UL-biljetter får nu ett större utbud genom att de också kan resa med Mälartåg till Knivsta, Arlanda och Märsta på sin UL-biljett, säger Johan Örjes (c), ordförande i trafik- och samhällsutvecklingsnämnden.

Pressträff: Måndag 13 december klockan 08.00 i Uppsala resecentrum. Förutom Karin Svingby och Johan Örjes kommer även Stefan Bojander från Mälardalstrafik och Håkan Nilsson, vVD på MTR Nordic att närvara. Med tanke på de senaste rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten hålls eventet med lämpligt avstånd och samtliga deltagare kommer använda munskydd.

För mer information:

Helena Klange, presschef Trafik och samhälle, Region Uppsala

Helena.klange@regionuppsala.se 070-367 73 44

Katarina Myrberg, pressansvarig Mälardalstrafik

katarina.myrberg@malardalstrafik.se 072-464 76 22

Om

Trafik och samhälle
Trafik och samhälleFölj Trafik och samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafik och samhälle

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum