Spring Wine & Spirits AB

Nya Trapiche Gran Medalla från stenbelagda höjder!

Dela

Den första september lanserar Spring Wine & Spirits en ny familjemedlem från den erkända vinproducenten Trapiche. Vinet Trapiche Gran Medalla kommer från Uco Valley och vingården Los Arboles - En helt magisk vingård som i stort sett bestod av jättestora stenar innan Trapiches vingårdsmästare Marcello Belmont fick ta över marken.

Trapiche Gran Medalla 2013
Trapiche Gran Medalla 2013

Trapiche Gran Medalla, årgång 2013, är ett mycket fylligt rött vin med smak av härlig frukt, inslag av plommon, mogna körsbär, kryddor och silkeslena taniner. Vinet har en stor doft med inslag av mörka körsbär, plommon, lavendel, hallon och örter samt mineraltoner.

Gran Medalla består av en härlig blandning av Malbec, Cabernet Sauvignon samt Cabernet Franc druvor. En noggrann selektering har skett redan på vingården, då druvorna har skördats för hand i små korgar. Jäsningen har sedan skett spontant med så kallad vildjäst där varje druvsort fått jäsa för sig. Vinet har lagrats 18 månader på franska ekfat och efter buteljering fått vila i ett år innan det släppts för försäljning.

Trapiche Gran Medalla har en tydlig fatkaraktär med lång och elegant eftersmak och passar alldeles utmärkt till grillade rätter av nöt, lamm samt vilt. Vinet är dessutom perfekt till mustiga höstgrytor, rökta charkuterier samt lagrade ostar.

En trevlig anekdot om vingården Los Arboles var att den i stort sett enbart bestod av stora stenar innan Trapiche tog över marken. De tog hjälp av gruvföretag för att flytta stenarna då man, för att bevara naturen, absolut inte ville spränga i marken. Vissa stenar var lika stora som en bil och vägde troligtvis betydligt mer.

 

Produktinformation

Ursprung: Argentina | Producent: Trapiche | Druvor: Malbec 65%, Cabernet Sauvignon 27%,

Cabernet Franc 8% | Alkoholhalt: 14,5% vol | Art.nr: 2761 | Pris: 185kr | Distribution

Systembolaget: FS.

För mer information, vänligen kontakta;

Li Berger, produktchef på Spring Wine & Spirits, tel 08-736 68 87, li.berger@springwine.se

www.springwine.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Trapiche Gran Medalla 2013
Trapiche Gran Medalla 2013
Ladda ned bild
Los Arboles
Los Arboles
Ladda ned bild
Trapiche Gran Medalla - Produktbild
Trapiche Gran Medalla - Produktbild
Ladda ned bild
Los Arboles
Los Arboles
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Spring Wine & Spirits har 35 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och en av de större leverantörerna av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Codorníu, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Frescobaldi, McPherson, Plantation Rum, Tamnavulin och Shackleton.

Följ Spring Wine & Spirits AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum