Svensk Innebandy

Nya U19-förbundskaptenens första matchtrupp – 22 spelare uttagna till EFT

Dela

I september hade den nya förbundskaptenen Jonatan Brolin sin första samling med U19-herrlandslagsspelare på Bosön. Nu är den första matchtruppen uttagen och 22 spelare har tagits ut till fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour som spelas i Tjeckien den 15-17 oktober.

Melker Hemmingberg och Hannes Nyström är uttagna i U19-herrlandslaget. Foto: Martin Flousek/Tjeckiska Innebandyförbundet
Melker Hemmingberg och Hannes Nyström är uttagna i U19-herrlandslaget. Foto: Martin Flousek/Tjeckiska Innebandyförbundet

– Det har varit många svåra beslut men det har varit skönt att få ta ut en egen trupp för första gången. Under lägret i Bosön fick jag hjälp i överlämningen men nu har det varit helt egna val från vår nya organisation, säger Jonatan Brolin och fortsätter beskriva den uttagna truppen:

– Vi har världens bästa lag som arbetsord. Det betyder inte bara de bästa spelarna utan att vi ska skapa det bästa landslaget som kan vinna genom att det finns spelare som är bra på olika saker och kompletterar varandra.

Vad är det för spelare du har velat ha med i din trupp?
– Sättet vi vill spela på gör att vi söker duktiga duellspelare, spelare som spelar med hög fart, som vill sätta press och som förstår vad det innebär att spela med hög press. En annan viktig del är att vi söker spelare som är professionella och ambitiösa i sin innebandy till vardagen.

Utöver lägret på Bosön har förbundskapten Jonatan Brolin och hans stab dessuton sett över 110 spelare på Talang 17-lägerdagar runt om i landet, och det har varit viktigt menar han.

– Från dessa lägerdagar har vi tagit in fyra spelare som nu är med i den här truppen. Det är viktigt att vi har den här kanalen och att spelare ser att det går att göra intryck genom olika verksamheter.

Sveriges U19-herrlandslagstrupp

Målvakter:
David Henningsson, Linköping IBK Ungdom
Alexander Ljungström, RIG Umeå IBF

Utespelare:
Ahmad Aldeeb, Strängnäs IBK
Johannes Almholt, Malmö FBC
Lukas Bemström, IBF Falun Utveckling
August Bergkvist‚ IBF Falun
Wilmer Entall, RIG Umeå IBF
Emil Eriksson‚ IK Sirius IBK
Gabriel Erol, RIG Umeå IBF
Emil Fredriksson‚ Skoghalls IBK
Hampus Helj, Karlskoga IBF
Melker Hemmingberg‚ IBF Falun
Simon Hult, Jönköpings IK
Emil Mattsson‚ AIK IBF
Hampus Morelius‚ IBF Borlänge
Ebbe Nordbäck‚ IBK Genarp
Noah Norlander‚ Sundsvall FBC Ungdom
Hannes Nyström, Jönköpings IK
Adrian Söderberg, FBC Lerum Utveckling
Sebastian Theorin, RIG Umeå IBF
William Törngren‚ RIG Umeå IBF
Simon Wedberg‚ IBF Falun Utveckling

Spelschema EFT:
15 oktober 13.00, Sverige - Finland
16 oktober 13.00, Tjeckien - Sverige
17 oktober 09.00, Schweiz - Sverige

Kontakter

Bilder

Melker Hemmingberg och Hannes Nyström är uttagna i U19-herrlandslaget. Foto: Martin Flousek/Tjeckiska Innebandyförbundet
Melker Hemmingberg och Hannes Nyström är uttagna i U19-herrlandslaget. Foto: Martin Flousek/Tjeckiska Innebandyförbundet
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

U19-herrarna föll i premiären av Euro Floorball Tour15.10.2021 16:35:25 CEST | Pressmeddelande

Sveriges U19-herrar förlorade den inledande matchen i Euro Floorball Tour. Vid slutsignal stod Finland som segrare med 13-9. För den nytillträdda förbundskaptenen Jonatan Brolin så var det här starten på en ny resa tillsammans med U19-herrarna - och förbundskaptenen ser flera positiva saker från dagens match som laget kan ta med sig framöver. "Där finns det något jättebra att bygga på", säger Jonatan Brolin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum