Järfälla Kommun

Nya utflyktslekplatser i Järfälla

Dela

Välkommen på äventyr, mitt i Järfällas fina natur! Nu har våra två nya utflyktslekplatser invigts.

– Det här känns jättekul att få vara med om. Det ligger helt rätt i tiden att vara ute i naturen och kunna umgås över generationsgränser, säger kommunstyrelsens ordförande Emma Feldman (M).

Det primära syftet med lekplatserna är att barn och unga ska ha roligt på platserna, samtidigt som de upptäcker naturen.

– Vi har anlagt två stycken platser med lite olika karaktär. Vi vill stimulera till lek utomhus, öka intresset för naturen och i förlängningen en hållbar samhällsutveckling, säger Järfälla kommuns projektledare Dan Hellström.

Den ena lekplatsen ligger i en granskog vid Sandvik, och den andra vid en solig ekbacke i Slammertorp. Lekplatserna består bland annat av kluriga djurfigurer att spana efter, balansbanor, fågel- och fladdermusholkar samt fina bänkar att fika på.

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.Här invigs Järfällas nya utflyktslekplatser.

Nyckelord

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum