Värmdö Kommun

Nya utförare av hemtjänst i Värmdö kommun

Dela

Värmdö kommun tecknar nya avtal med två nya hemtjänstutförare. De utförare som kommer att bedriva hemtjänst i Värmdö kommun är Värmdö kommun i egen regi samt Attendo Sverige AB och SAAND Service & Omsorg AB.

Upphandlingen har genomförts enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling) och syftet har varit att skapa en stabil och hållbar hemtjänstmarknad på lång sikt. Det ska också minska risken för att hemtjänsttagarna ska tvingas byta utförare samt öka utförarnas planeringsförutsättningar.

Målet har varit att kunna öka tryggheten för våra hemtjänsttagare samtidigt som vi skapar förutsättningar för en långsiktig ekonomisk hållbarhet.  

Höga kvalitetskrav

I upphandlingen har kommunen fastställt kvalitetskrav och de inkomna anbuden är nu utvärderade och kvalitetspoängen är sammanräknad. Resultatet blir att Värmdö kommun i egen regi samt Attendo Sverige AB och SAAND Service & Omsorg AB. kommer att utföra hemtjänsten inom olika områden i kommunen. Se karta för specifikation.

- Vi har ställt höga krav i underlaget. Vi är jättenöjda med att ha fått in två nya utförare som tydligt visat att de har utvecklade rutiner och arbetssätt för sina verksamheter. Att Värmdö kommun även fortsättningsvis kommer att utföra hemtjänsten inom ett område beror på att vi där inte fick in några anbud som motsvarade kvalitetskraven, berättar Mahria Lövkvist, vård- och omsorgschef.

Om processen

Avtal mellan parterna kan tidigast tecknas vecka 26. Införande planeras att genomföras under hösten 2021.

Om kartan

Kartan är uppdelad i flera geografiska områden där följande aktörer har blivit tilldelade respektive område:

- A1: Attendo

- A2: Attendo

- A3: SAAND

- B: Värmdö kommun

Hemtjänst i Värmdö

Även fortsättningsvis kommer det vara kommunen som beviljar hemtjänst och beslutar om insatser.

Läs mer på: varmdo.se/hemtjanstprojektet

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Fungerande kollektivtrafik av yttersta vikt för Värmdö16.6.2021 18:27:57 CEST | Pressmeddelande

I och med de trafikförändringar som planeras i SL-trafiken 2021/2022 har Värmdö kommun beretts tillfälle att yttra sig. En fungerande kollektivtrafiken är av yttersta vikt för Värmdö, en expanderande kommun med delvis utmanade infrastruktur och en stor och varierad geografisk yta, fastslås i yttrandet. Vidare ser man även behovet av ett betydligt större kollektivtrafikutbud i Värmdö kommun i närtid.

En bostadskö som prioriterar Värmdöborna9.6.2021 16:34:45 CEST | Pressmeddelande

För att förbättra Värmdöbornas möjligheter att få en bostad genom det kommunala bostadsbolaget VärmdöBostäder föreslås på kommande kommunstyrelse en förändrad inriktning för hur bolagets bostäder ska förmedlas. Under förutsättning att kommunstyrelsen beslutar enligt förslaget kommer VärmdöBostäder få ett tydligare uppdrag att i första hand förmedla lägenheter till boende i Värmdö kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum