Lexus Sverige

NYA UX OCH ES DRIVER LEXUS FÖRSÄLJNINGSÖKNING

Dela

Lexus ökar försäljningen i Europa* med fem procent under första halvåret 2019 – mycket tack vare helt nya suven UX och lyxsedanen ES. 95 procent av försäljningen i Väst- och Centraleuropa var dessutom självladdande elhybrider.

Lexus UX 250h
Lexus UX 250h

Lexus fortsätter att växa i stadig takt i Europa under första halvåret 2019. Med en totalmarknad som minskar något (-2%) växer Lexus med 5% till 40 450 sålda bilar. Vissa marknader utmärkte sig med särskilt stor tillväxt, bland annat Italien (+51%), Tyskland (+33), Spanien (+19%), Polen (+13%), Frankrike (+12%) och Storbritannien (+8%).

Ökningen drivs mycket av lanseringen av Lexus två helt nya modeller: Den kompakta suven UX och lyxsedanen ES. Efter bara fem månaders försäljning har UX redan sålts i 8 532 exemplar och bekräftar marknadens positiva svar på Lexus första modell i det snabbt växande kompakta segmentet för premiumbilar.

Störst ökning procentuellt stod dock Lexus ES för (+387 %) som sålde i 3 012 exemplar. Totalt sålde Lexus 28 006 elhybrider i Europa under första halvåret (+17 % jmf jan-jun 2018). De självladdande elhybriderna står för hela 95 procent av försäljningen i Väst- och Centraleuropa. Företagets mellanstora SUV, NX, behåller positionen som Lexus bäst säljande modell i Europa med 11 699 sålda exemplar. RX sålde i 8 383 exemplar.

*I Lexus Europe ingår EU-länderna samt Norge, Island och Schweiz såväl som Ryssland, Ukraina, Kazakstan, Kaukasus, Turkiet och Israel.

Kontakter

Bilder

Lexus UX 250h
Lexus UX 250h
Ladda ned bild
Lexus ES 300h
Lexus ES 300h
Ladda ned bild

Om

Lexus Sverige
Lexus Sverigehttp://www.lexus.se

Omtänksamhet, hantverksskicklighet och innovation är tre av ledorden som genomsyrat lyxbilsföretaget Lexus sedan det grundades 1989. I dag finns Lexus representerat på 90 marknader runt om i världen och det är genom design och passion som Lexus effektiviserar och skapar extraordinära upplevelser även långt utanför bilvärlden.

Lexus ingår i Toyota Motor Corporation och 99 % av Lexus försäljning i Sverige är elhybrider.

Följ Lexus Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lexus Sverige

Lexus Electrified: Premiär för framtidens elbilar från Lexus23.10.2019 05:00:00 CESTPressmeddelande

På Tokyo Motor Show presenterar Lexus i dag sin vision ”Lexus Electrified”, som beskriver elektrifieringen av företagets framtida fordon. Det första exemplet är den batteridrivna elbilen Lexus LF-30 Electrified Concept, som får världspremiär på mässan. Med avancerad självkörande teknik, utsläppsfri prestanda och en rad unika innovationer ger den en försmak av det kommande decenniets elektrifierade Lexus-bilar.

Premiär för nya Lexus LY 650: En yacht för extraordinära upplevelser8.10.2019 11:46:54 CESTPressmeddelande

En 65 fot lång yacht, baserad på konceptbåten Lexus Sport Yacht Concept från 2017, med unik design och superb prestanda – och Lexus senaste bidrag för att erbjuda nya innovativa och enastående upplevelser bortom bilvärlden. Genom avancerad teknik och hantverksskicklighet har Lexus, tillsammans med Marquis Yachts, skapat en upplevelse för att överträffa förväntningarna – även till sjöss. Det är en yacht som fångar Lexus CRAFTED-filosofi med största vikt på detaljer och omtänksamhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum