Trafikverket

Nya viltstängsel på väg 813/816 mot Sturup ökar trafiksäkerheten

Dela

På tisdag den 10 oktober börjar arbetet med nya trafiksäkrare faunastaket längs väg 813 och 816 mot Sturup. Arbetet beräknas pågå till slutet av december.

På tisdag den 10 oktober börjar ett omfattande arbete med att byta viltstängsel längs väg 813 mellan Börringe kloster och Sturup och väg 816 mellan Sturupsvägen och väg 108. Stängslet som finns i dag är gammalt och brister i sin funktion.

– Främst beror skadorna på att vildsvin, som är väldigt vanliga i området, har bökat under stängslet. Vi kommer nu att byta ut viltstängslet mot ett så kallat faunastängsel. Det är konstruerat så att vildsvinen inte kan komma under det. Trafiksäkerheten kommer att öka betydligt, berättar projektledare Suzanne Stjernström. Man ska som bilist vara medveten om att en låg hastighet är avgörande för hur stor skadan blir om olyckan skulle vara framme. Håll den rekommenderade hastigheten och var särskilt uppmärksam vid gryning och skymning, slutar projektledaren.

Kör försiktigt
Totalt är det 13 kilometer stängsel som ska tas ner och bytas ut. Arbetet sammanfaller med jaktsäsongen, och eftersom det här är ett vilttätt område är risken mycket stor att djur kommer att ta sig ut på vägarna.

I slutet av december 2017 beräknas arbetet vara klart.

Läs mer om projektet: www.trafikverket.se/vag813-816

Nyckelord

Kontakter

Suzanne Stjernström, projektledare, 070-559 51 73

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Nu startar ombyggnationen av gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen13.5.2019 08:12:00 CESTPressmeddelande

Gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen kommer att vara helt avstängd från och med onsdagen den 15 maj till och med torsdagen den 31 oktober. Anledningen är att Trafikverket utför ett omfattande underhållsarbete på järnvägsbron över Söderström, vilket även påverkar gångbron som kommer att rivas och ersättas med en ny. Slutresultatet blir en bro med förbättrad miljö för gångtrafikanter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum