Volkswagen Transportbilar

Nya Volkswagen Crafter sätter en ny standard

Dela

– 4 olika modeller, 3 längder och 3 höjder

– Tillgänglig med framhjulsdrift, bakhjulsdrift och 4MOTION fyrhjulsdrift, alla med manuell eller automatisk växellåda

– Utrustad med nya EU6-motorer, speciellt utvecklade för Crafter

– Ett brett utbud av assistans- och säkerhetssystem som hjälper föraren

Nya Volkswagen Crafter har utvecklats med utgångspunkt från kundernas önskemål om maximal användbarhet och ekonomiskt ägande. Det är också därför nya Crafter kommer att prestera på topp i sin klass såväl nu som i framtiden.

Vilka system kan hjälpa en budbilsförare i innerstadstrafiken? Hur kan en förare enklare manövrera sitt fordon på en stor och stökig byggarbetsplats? Och hur kan vi förhindra olyckor orsakade av trötta förare under långa resor? För att hitta svaren på, bland annat, dessa frågor och för att bättre förstå kundernas önskemål och krav har utvecklingsingenjörerna hos Volkswagen själva tagit på sig bygghjälmen och transportörjackan och tagit rygg på ett stort antal transportkunder under utvecklingen av nya Crafter. Det har gett ingenjörerna en tydligare inblick och bättre förståelse för vad kunderna verkligen behöver och vilka system som är de mest effektiva. Resultatet är nya Crafter med innovativa lösningar för alla tänkbara utmaningar en transportbil kan möta.

Nyutvecklade EU6-motorer med fyra olika effektnivåer

Samtliga motorer i nya Crafter är helt nyutvecklade EU6-motorer som är extremt pålitliga och utvecklade för såväl korta som längre körsträckor. Detta, tillsammans med en helt ny exteriördesign med lågt luftmotstånd, ger nya Crafter klassens lägsta förbrukning och emissionsnivåer. Nya Crafter utmärker sig också genom låga underhålls- och servicekostnader vilket ger en låg totalkostnad sett över bilens hela livscykel.

För maximal användarbarhet och utrymmeseffektivitet kombinerar Crafter ett stort lastutrymme med små karossdimensioner, vilket ger både stor manövrerbarhet och hög smidighet samt stabila köregenskaper oavsett last. Både lastutrymmets längd och kapacitet är bättre i nya Crafter jämfört med föregående generation och även jämfört med konkurrenterna.

Klassens största utbud av drivlinor

För första gången kommer nya Crafter också med en extremt bred uppsättning drivlinor och konfigurationer. En nyutvecklad 2,0-liters TDI-motor speciellt utvecklad för nya Crafter utgör grunden och finns tillgänglig i fyra olika effektversioner. Kunder kan välja mellan 102, 122 och 140 hästkrafter samt en TDI biturbo-motor med 177 hästkrafter.

Vilka effektversioner som finns tillgängliga beror på drivlina och om kunden har valt framhjulsdrift, bakhjulsdrift eller 4MOTION fyrhjulsdrift samt manuell eller automatisk växellåda. Det är en bredd och ett utbud som aldrig tidigare funnits i klassen.

Dessutom finns det tre olika fordonslängder samt tre olika takhöjder. Med andra ord kan kunderna kombinera motor, växellåda, drivhjul, längd och höjd för att skräddarsy sin bil att möta just deras specifika krav.

Smarta säkerhetssystem och uppkopplade tjänster

Nya Crafter sätter dessutom en ny standard i klassen för förarassistans- och säkerhetssystem. Nya Crafter är dessutom första modellen i klassen med elektromekanisk styrning för maximal stabilitet samtidigt som det finns ett stort antal olika förarassistanssystem tillgängliga, som till exempel ACC adaptiv farthållare.

ESP med släpvagnsstabilisator och multikollisionsbroms är standard och som tillval finns bland annat ett smart system som kompenserar för sidovind och ett annat som underlättar vid backning med släpvagn.

Sido- och huvudkrockkuddar kompletterar de främre krockkuddarna och står för den passiva säkerheten samtidigt som system som backkamera, parkeringsassistent och Rear Traffic Alert system underlättar för föraren i vardagen. Dessutom finns LED-kurvljus och helljusassistent för att maximera belysningen under dygnets mörka timmar. Nya Crafter kommer också med smarta internettjänster skräddarsydda efter kundens behov.

Helt ny design

Nya Crafter är byggd efter ett helt nytt designkoncept. I transportbilssegmentet måste utseende och design fungera för många olika kundgrupper och med den insikten i bakhuvudet har nya Crafter ritats med en helt ny arkitektur för såväl exteriören som interiören.

Utseendet på nya Crafter är tydligt inspirerat av den ikoniska Transporter-modellen som utgör hjärtat i Volkswagen Transportbilars produktportfölj – och som nu får en mer sofistikerad storebror med snyggare utseende, större utrymmen och högre kvalitet än någonsin tidigare. Helt enkelt 100% Volkswagen.

För ytterligare information kontakta: 
Dan Andersson, Marknad och Information Volkswagen Transportbilar, Tel 46-8-553 867 02 / Mob 46-70-688 58 25 / Maildan.andersson@volkswagen.se

Volkswagen Transportbilar marknadsför modellerna load up!, Caddy, Transporter, Caravelle, Multivan, California, Crafter och Amarok. Volkswagen Transportbilar har 64 auktoriserade återförsäljare med 95 försäljningsställen samt 137 auktoriserade Volkswagenverkstäder över hela Sverige.

Kontakter

Bilder

Om

Volkswagen Transportbilar
Volkswagen Transportbilar
Volkswagen Group Sverige AB
151 88 Södertälje

http://www.volkswagen.se

Följ Volkswagen Transportbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Transportbilar

Amarok vinner ”International Pickup Award 2018”24.11.2017 12:39Pressmeddelande

Juryn för ”International Van of the Year” utser Volkswagen Amarok till bästa pickup 2018. V6-motor, rymlig interiör och hög komfort fällde avgörandet Att Amarok dessutom är en riktig arbetshäst förstärkte juryns övertygelse Succé även i Sverige där Amarok har ökat registreringarna med 57,1% sedan förra året och har över 30% andel av Pickup segmentet Lyon/Hannover, 23 november 2017 –Volkswagen Transportbilars Amarok har tilldelats utmärkelsen ”International Pick-Up Award 2018”. Precis som dess föregångare, som fick priset 2010, har Amarok, nu med kraftfulla V6-motorer, lyckats övertyga den internationella juryn bestående av erfarna transportbilsjournalister. -Vi är ödmjukt tacksamma för att få detta pris och känner oss hedrade av den internationella juryns beslut. Med Nya Amarok har vi visat att vi är lyhörda för vad kunderna vill ha och har skapat en bil med mer kraft, större vridmoment och ännu bättre köregenskaper oavsett underlag. Amarok är helt enkelt mer än bara en lyxig livsstils

BILMUSTASCHER NÄSTA VAPEN I KAMPEN MOT PROSTATACANCER11.11.2016 11:10Pressmeddelande

För att samla in pengar till Prostatacancerförbundet delar Volkswagen Transportbilar ut mustaschdekaler och uppmuntrar förare att sätta en mustasch på sin bil. För varje Instagramfoto taggat med #bilmusche skänker vi 50 kr till Prostatacancerförbundet. ”Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom och många av våra förare riskerar att drabbas. Därför vill vi dra vårt strå till stacken. Att sätta mustascher på bilar är ett kul sätt att uppmärksamma Mustaschkampen och stötta kampen mot Prostatacancer”, säger Dan Andersson, PR- och marknadschef på Volkswagen Transportbilar. Kampanjen pågår under hela november och alla är välkomna att bidra med en bild på en bilmustasch. Så här gör du för att delta: Fixa en mustasch. Antingen hämtar du upp en mustaschdekal hos din närmaste Volkswagen-återförsäljare, ritar en i snön på huven eller tecknar den i bildredigeringsverktyget i din mobil. Se här hur du gör för iPhone och Samsung . Fota din bil med mustaschen. Ladda upp bilden på Instagram u

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum