Volkswagen Personbilar

Nya Volkswagen Golf får premiär i höst

Dela

Med kamouflerade prototyper har Volkswagen nu inlett den sista testfasen av nya Golf. Utvecklingsarbetet av den helt nya generationen är nästan klart och världspremiären sker i höst.

Nya Volkswagen Golf som kamouflerad prototyp.
Nya Volkswagen Golf som kamouflerad prototyp.

Volkswagen Golf har byggts i fler än 35 miljoner exemplar. Den åttonde generationen tar denna storsäljare till en ny tid och kännetecknas av ny design, elektrifiering av drivlinor, digitaliserad och uppkopplad förarmiljö, assisterad körning samt online-baserade funktioner och tjänster.

Bakom den svartvitrandiga kamouflagen döljer sig en femdörrarsbil med kraftfulla proportioner. Och Volkswagen gör ingen hemlighet av att det är en Golf, eftersom dess visuella DNA är omisskännlig. Den som tittar lite närmare ser också att texten "Golf" har integrerats i mönstret.

− För tillfället kommer vi inte att avslöja alla detaljer om nya Golf, men du kan redan ana dess eleganta proportioner. Nästa generation kommer att bli en äkta blickfångare! säger Klaus Bischoff, designchef på Volkswagen.

Nedräkningen för nummer åtta har nu börjat på allvar: nya Golf firar sin världspremiär i höst.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nya Volkswagen Golf som kamouflerad prototyp.
Nya Volkswagen Golf som kamouflerad prototyp.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Volkswagen Personbilar
Volkswagen PersonbilarÅr 2018 levererade Volkswagen 6,24 miljoner personbilar till kunder i över 150 länder. På den svenska marknaden inregistrerades totalt 53 471 personbilar från Volkswagen vilket ger en marknadsandel på 15,1 procent. Volkswagens modeller täcker de flesta segment på bilmarknaden. Volkswagen är ledande importmärke i Sverige och marknadsför personbilsmodellerna up!, Polo, T-Cross, Golf, Golf Sportscombi, Golf Sportsvan, Golf Alltrack, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat, Passat Sportscombi, Passat Alltrack, Arteon, Sharan, Touareg, Caddy, Multivan och Amarok.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum