Växjö stift

Nyårsmottagning på Östrabo

Dela

Biskopsparet Carina och Fredrik Modéus bjuder in allmänheten på traditionsenlig nyårsmottagning i biskopsgården Östrabo på nyårsdagen.

Tid: 12:30-16:00 på nyårsdagen den 1 januari. Nyårsmottagningen föregås av högmässa i Växjö domkyrka klockan 11:00.

Plats: Biskopsgården Östrabo i Växjö

Alla hälsas välkomna till biskopsgården Östrabo på nyårsdagen för att dricka nyårskaffe med biskopsparet. Det blir den femte nyårsmottagningen för Carina och Fredrik Modéus.

Det är en mångårig tradition att stiftets biskop bjuder in till nyårsmottagning i den vackra biskopsgården. Mottagningen brukar vara uppskattad och välbesökt, med omkring 600 gäster. Ett 20-tal större tårtor är beställda och runt 1 500 småkakor. Omkring 15 ideella är engagerade i nyårsmottagningen.

Nyårskaffet föregås av en högmässa i Växjö domkyrka, där biskopen predikar. I samband med nyårsmottagningen görs en insamling till Diakonigåvan, ett sätt att hjälpa sina medmänniskor på hemmaplan.

– Vi är glada över traditionen att öppna upp Östrabo och välkomna alla som vill komma hit. Vi hoppas att vi ska bli minst lika många som vanligt, säger biskopsparet.

Välkomna att bevaka!

Om Östrabo

På en höjd ett stenkast från domkyrkan i centrala Växjö ligger biskopsgården Östrabo med dess röda flyglar. Det har sagts att Östrabo måste vara det vackraste biskopssätet i Sverige. Huvudbyggnaden är uppförd år 1797 efter beslut av Gustaf III efter framställning från biskop Wallquist. I en del av huvudbyggnaden bor Carina och Fredrik Modéus och deras tre barn. De fyra röda flyglarna innehåller kontor för personalen på stiftskansliet. Vid sidan om ligger det gamla prästänkehemmet som rymmer ett tjugotal kontorsrum.

Läs mer om Östrabo.

För mer information
Fredrik Modéus, biskop i Växjö stift

Kontaktas via:
Charlotte Granrot Frenberg, medieansvarig på Växjö stiftskansli
0470-77 38 16
charlotte.granrot.frenberg@svenskakyrkan.se

Bilder

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I helgen vigs fyra till tjänst i Växjö stift10.6.2020 10:35:46 CESTPressmeddelande

Till helgen firas präst- och diakonvigning i Växjö domkyrka, då fyra kandidater vigs till tjänst. Som så mycket annat kommer också vigningarna att påverkas av pandemin. Istället för en gemensam vigningsdag kommer kandidaterna att vigas två och två, under lördagen och söndagen. Med folkhälsomyndighetens gällande restriktioner kommer vigningarna att behöva bli mindre välbesökta än vanligt. - Det är en oerhört stor glädje att få ta emot dessa fyra till tjänst i Växjö stift, säger biskop Fredrik Modéus.

Vårdarens bön30.4.2020 09:33:09 CESTPressmeddelande

I den rådande samhällskrisen behövs bönen mer än någonsin. Olika undersökningar visar att många människor i Sverige ber. I själva verket är det fler som ber än som säger sig ha en tro. Det visar att behovet av bön är djupt förankrat i oss människor. Tillsammans med min fru som arbetar i vården har jag som biskop skrivit ”Vårdarens bön” för alla de som arbetar hårt och med risk för egen hälsa på sjukhus runt om i landet.

Vårdarens bön27.4.2020 08:39:03 CESTNyheter

Olika undersökningar visar att många människor i Sverige ber. I själva verket är det fler som ber än som säger sig ha en tro. Det visar att behovet av bön är djupt förankrat i oss människor. I den rådande samhällskrisen behövs bönen mer än någonsin. Tillsammans med min fru, som arbetar i vården, har jag som biskop skrivit ”Vårdarens bön” för alla de som arbetar hårt och med risk för egen hälsa på sjukhus runt om i landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum