Växjö stift

Nye kyrkoherden i Ljungby pastorat välkomnas

Dela

På söndag den 10 mars hälsas Axel Fors välkommen och mottas av biskopen som kyrkoherde i Ljungby pastorat.

Axel Fors välkomnas som kyrkoherde i Ljungby pastorat. Foto: Alexander Teglbjærg
Axel Fors välkomnas som kyrkoherde i Ljungby pastorat. Foto: Alexander Teglbjærg

Kyrkoherdemottagningen sker i samband med högmässan i Ljungby kyrka kl 11:00. Fredrik Modéus leder mässan och Axel Fors predikar. Kontraktsprosten, pastoratets kyrkokörer och barn och ungdomar medverkar. Efter gudstjänsten serveras måltid i Ljungby församlingshem.

- Kristen tro är ingen fritidssysselsättning. Kristen tro är på liv och död. Därför är det viktigt att vara kyrka och viktigt att vara kristen både idag och i framtiden. Insikt om det vill jag bidra med efter bästa förmåga, säger Axel Fors.

Axel Fors prästvigdes i Växjö domkyrka 2005. 2005-2008 var han präst i Gislaveds pastorat och 2008-2013 i Värnamo pastorat. Våren 2013 tillträdde han tjänsten som präst med ansvar för Ljungby Maria församling. I januari 2019 efterträdde han Christopher Meakin som kyrkoherde i Ljungby pastorat.

- Jag längtar efter församlingar som församlas till gudstjänst för att möta Jesus. Just gudstjänsten, och mötet med en levande Jesus där, är en hjärtefråga för mig. Jag vill bidra med mer gudstjänstglädje, mer tydlig kristen förkunnelse, mer fokus på mötet med Jesus i nattvarden, säger Axel Fors, som också brinner för att låta barn och ungdomar ta mer plats i gudstjänstlivet.

– Dagen för mottagandet präglas av förväntningar och förhoppningar inför framtiden och är en viktig händelse i ett pastorats liv. På söndag välkomnar vi Axel Fors som kyrkoherde och markerar gemenskapen mellan församlingar och stift, säger biskop Fredrik Modéus.

Välkomna att bevaka!

Vad är en kyrkoherde?

En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan och ytterst ansvarig för personalen. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat.

Om Ljungby pastorat

I Ljungby pastorat finns åtta församlingar: Ljungby, Ljungby Maria, Angelstad, Annerstad, Torpa, Lidhult, Odensjö och Vrå.

Kontakter

Axel Fors, kyrkoherde i Ljungby Pastorat
0372-671 12
axel.fors@svenskakyrkan.se

Bilder

Axel Fors välkomnas som kyrkoherde i Ljungby pastorat. Foto: Alexander Teglbjærg
Axel Fors välkomnas som kyrkoherde i Ljungby pastorat. Foto: Alexander Teglbjærg
Ladda ned bild

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum