Växjö stift

Nye kyrkoherden i Södermöre pastorat välkomnas

Dela

På söndag den 19 maj hälsas Richard Thörn välkommen och mottas av kontraktsprosten som kyrkoherde i Södermöre pastorat.

Kyrkoherdemottagningen sker i samband med högmässan i Ljungby kyrka kl 10:00. Kontraktsprost Peter Wänehag leder mässan och Richard Thörn predikar. Sång av pastoratets vuxenkörer.

- Min förhoppning är levande församlingar där bön och livsmod kan få vara kännetecken. Jag hoppas på ett levande gudstjänstliv och gemenskaper i församlingarna som bär och utmanar till liv, glädje och försoning, säger Richard Thörn.

Richard Thörn prästvigdes i Växjö 2002. De senaste 14 åren har han tjänstgjort i Jönköpingstrakten, de senaste fem åren som arbetsledande komminister i Kristine kyrka.

Liturg, lärare och ledare är tre epitet som han kan sätta på sig själv. Som kreativ och driftig hamnar han ofta i ansvarspositioner, som han säger sig kunna bära upp bra.

- Jag håller gudstjänsten högt, är rätt noga med dess genomförande och stabilitet i schemat. Jag vill gärna se mig som teolog, jag gillar bildning och undervisning och vill jobba för att det finns levande fora för bibelundervisning, samtalsgrupper och bred fördjupning, säger Richard Thörn.

– Dagen för mottagandet präglas av förväntningar och förhoppningar inför framtiden och är en viktig händelse i ett pastorats liv. På söndag välkomnar vi Richard Thörn som kyrkoherde och markerar gemenskapen mellan församlingar och stift, säger kontraktsprost Peter Wänehag.

Välkomna att bevaka!

Vad är en kyrkoherde?

En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan och ytterst ansvarig för personalen. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat.

Om Södermöre pastorat

I Södermöre pastorat finns det åtta kyrkor, S:t Olofs, Ljungby, Karlslunda, Mortorp, Arby, Hagby, Voxtorp och Halltorp. Den äldsta är från 1100-talet och den yngsta från 1925.

Kontakter

Richard Thörn, kyrkoherde i Södermöre Pastorat
0480-77 04 01
richard.thorn@svenskakyrkan.se

Bilder

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

Biskop Fredrik: - I rådande läge anser jag att det är svårt att motivera offentliga gudstjänster.2.4.2020 13:30:00 CESTPressmeddelande

- Gudstjänsten är inte inställd, utan omställd - för att kyrkan måste ta sitt ansvar för att undvika smittspridning. Jag har också uppmanat församlingarna att låta kyrkklockorna ringa i tre minuter klockan 17.00 varje dag under april månad, som en påminnelse om möjligheten till bön. I denna orostid är kyrkan närvarande, öppen och tillgänglig. Vi fortsätter fira gudstjänst. På andra sätt än vanligt men likafullt!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum