Consid

Nyetablering ger minst 40 nya jobb till Eskilstuna

Dela

It- och kommunikationsföretaget Consid etablerar sig i Eskilstuna. Inom två år räknar företaget med att ha anställt minst 40 personer.

Anita Beslic, HR-chef på Consid.
Anita Beslic, HR-chef på Consid.

-Det här är en strategiskt viktig etablering för Eskilstuna. En framtidsbransch, helt i linje med Affärsplan Eskilstunas fokusområden. Consid har dessutom tydliga satsningar på att öka barns teknik och it-intresse och ett särskilt program för att stärka jämställdheten inom branschen. En stark medspelare som bidrar till fler jobb och tillväxt i Eskilstunas näringsliv, säger Niklas Edmark näringslivsdirektör.

Niklas Edmark, näringslivschef i Eskilstuna.

Consid erbjuder helhetslösningar inom it, affärsutveckling och kommunikation. Företaget har idag kontor på 26 orter i Sverige och har nio år i rad utnämnts av Dagens Industri till Gasellföretag. Den prestigefulla utmärkelsen ges enbart till de snabbaste växande företagen i Sverige.

Consid klarade pandemins påfrestningar bra och omsatte för helåret 2020 1,23 miljarder kronor, en ökning med nära 20 procent jämfört med föregående år. Företaget har fortsatt att expandera. Första halvåret 2021 var det starkaste någonsin, med en omsättningsökning på över 25 procent. Under det senaste året har kontor etablerats i Halmstad, Kristianstad och Lund. Nu har turen kommit till Eskilstuna.

Peter Hellgren, vd Consid.

-Vi ser en enorm potential i Eskilstuna. Inte bara det geografiska läget lockar, regionen har också en stark företagskultur. Att Mälardalens högskola också finns i staden har bidragit till att vi valt att etablera oss här, säger Peter Hellgren som är vd och grundare av Consid.

På de orter där Consid har etablerat sig har minst 20 personer anställts redan de första månaderna efter att portarna slagits upp. Vid de flesta etableringarna har antalet arbetstillfällen gravt underskattats inledningsvis. Ett bekymmer vid etableringarna är den skriande kompetensbristen inom it.

Anita Beslic, HR-chef Consid.

-Kompetenskrisen gäller främst ux-, Java. och .net-utvecklare. Men det vi vet om Eskilstuna är att det finns många duktiga utvecklare där och att Mälardalens högskola bidrar till att fylla på kompetensen inom teknik- och kommunikation. Vad gäller att hitta rätt och tillräcklig kompetens har jag en stark tilltro till att det finns rätt personer i Eskilstuna, säger Anita Beslic, HR-chef på Consid

Från kommunens sida är man nöjd med nytillskottet.

Jimmy Jansson, kommunstyrelsens ordförande (S).

-Att fler företag, nu senast Consid, ser möjligheten att utvecklas och växa här i Eskilstuna är mycket positivt. Det visar på och stärker det faktum att vi är en kommun att räkna med. Att det skapas nya jobb är förstås otroligt viktigt, säger kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anita Beslic, HR-chef på Consid.
Anita Beslic, HR-chef på Consid.
Ladda ned bild
Niklas Edmark, näringslivschef Eskilstuna.
Niklas Edmark, näringslivschef Eskilstuna.
Ladda ned bild
Peter Hellgren, vd Consid.
Peter Hellgren, vd Consid.
Ladda ned bild
Jimmy Jansson (S)
Jimmy Jansson (S)
Ladda ned bild
Simon Hoof, etableringsansvarig Consid.
Simon Hoof, etableringsansvarig Consid.
Ladda ned bild

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder konsulttjänster inom it, management och digital marknadsföring. Företaget har kontor i Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Norrköping, Linköping, Nyköping, Göteborg, Halmstad, Malmö, Lund, Helsingborg, Karlshamn, Karlskrona, Kalmar, Kristianstad, Ljungby, Värnamo, Växjö, Jönköping, Borås, Karlstad, Gävle och Sundsvall. Consid startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag över 1 300 anställda och omsätter över en miljard kronor. Läs mer på www.consid.se.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum