E.ON Sverige AB

Nyhamnen ny adress för E.ON i Malmö

Dela

År 2021 flyttar E.ON in i nya miljöcertifierade lokaler i Nyhamnen i Malmö. Flytten innebär en effektivisering av verksamheten på en mindre kontorsyta än i dagsläget.

Bild: Kanozi Arkitekter  / Brickland
Bild: Kanozi Arkitekter / Brickland

 

 

– Det har blivit alltmer tydligt att vi behöver hitta en ny gemensam kontorsfastighet som tydligare bidrar till vår verksamhet, som speglar vår kultur och varumärke och som stärker oss som en attraktiv arbetsgivare, säger Marc Hoffmann, Sverigechef för E.ON.

Det nya gemensamma huset innebär att den sammanlagda kontorsytan i Malmö minskar med cirka hälften och hela företagets arbetssätt kommer att förändras med ett flexibelt och aktivitetsbaserat kontor.

– Det har varit en intensiv process under hösten där vi har utvärderat olika alternativ, och även haft en bra och nära dialog med Malmö stad. Vi har nu beslutat att hyra våra framtida lokaler, och tillsammans med Castellum, utveckla och bygga ett nytt kontorshus för E.ONs nordiska huvudkontor. Castellum är en fastighetsutvecklare med stort hållbarhetsfokus och de är också engagerade i att skapa ett hus som är ett hållbart föredöme, säger Marc Hoffmann.

Den nya byggnaden ska certifieras enligt den s.k. The WELL Building Standard® som både ställer höga krav på hållbarhet i byggnadsledet och inkluderar människors hälsa och välbefinnande på arbetet.

Nu fortsätter arbetet med att tillsammans med Castellum projektera bygget av huset i detalj. Enligt nuvarande tidplan ska huset stå färdigt för inflyttning under 2021.

 

Kontakter

Linda Palac, Projektchef, E.ON Sverige, 076-130 44 64

Bilder

Bild: Kanozi Arkitekter  / Brickland
Bild: Kanozi Arkitekter / Brickland
Ladda ned bild

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Från Högbytorp i väster till Järfälla i öster – E.ONs 2,5 mil långa fjärrvärmeledning är färdigbyggd11.4.2019 08:31:36 CESTPressmeddelande

Efter två års intensivt byggande är nu den 2,5 mil långa distributionsledningen för fjärrvärme som förbinder E.ONs nya kretsloppsanläggning på Högbytorp med fjärrvärmenäten i Bro, Kungsängen och Järfälla klar för driftsättning. Fjärrvärmeledningen ska leverera återvunnen värme till kunderna när kraftvärmeanläggningen på Högbytorp tas i drift senare i år.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum