Apollo

Nyhet! Apollo lanserar VR-resor

Dela

Som första researrangör i Norden lanserar Apollo nu VR-resor, simulerade resor, som gör att du kan komma iväg när – och hur länge eller kort du vill. Välj bland flera tilläggstjänster och skräddarsy din egen drömresa från 789 kr.

De största fördelarna med VR-resor är de oändliga möjligheterna att drömma sig bort och uppleva saker man inte annars gjort. Över 90 procent* av de som testat den nya reseformen valde att bege sig till en privat strand och/eller ett hotell med privat pool vilket understryker restrenden som pekar på att vi vill bo bättre när vi är på semester än hemma.

Ska kännas äkta

Researrangören har varit noggrann med att göra VR-resorna så autentiska som möjligt. Bland annat har Apollo på detaljnivå kartlagt svenskarnas resvanor och önskningar. Över 1 500 personer har intervjuats* och svaren blev en viktig utgångspunkt i utformningen av Nordens första VR-resor.

– Vi har lekt med tanken ett tag och varit försiktiga för att inte konkurrera med vårt grundutbud. Målet är såklart att folk ska fortsätta resa med oss IRL – det är ju de autentiska reseupplevelserna vi brinner för. Samtidigt vet vi att många svenskar inte har mer än fem veckors semester per år och då är VR-resor ett utmärkt alternativ. En söndagskväll på en grekisk taverna konkurrerar ju lätt ut en halvbra tv-serie, säger Clara Larsson, pressansvarig på Apollo.

Tilläggstjänster

I Apollos DNA ligger det autentiska resandet – att kunna känna, smaka och lukta på platsen man befinner sig på. Utöver VR-glasögon kan kunden därför addera tilläggstjänster som värmelampa, hörlurar med vågskvalp, doftljus med Medelhavsaromer och en sandlåda med sand att sila mellan tårna. Även D-vitamin, brun-utan-sol och Instagrambilder från den besökta destinationen finns som tilläggsprodukter - för att känslan ska leva kvar även då man kommit ”hem” igen.

Researrangören har även bundit hundratals kändisar till sig, dessa går att addera som resesällskap – något som bidragit till att testpersonernas drömresa blivit helt komplett. Hela 7 av 10 testresenärer valde nämligen att ta med en kändis på resan.

– Vi är glada att kunna lyfta resandet och dagdrömmarna till en helt ny nivå, säger Larsson.

*mer om undersökningen här.

Till Apollos VR-resor.

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är TravelLife-certifierade sedan 2016. www.apollo.se

Nyckelord

Bilder

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015.

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Apollo fortsätter satsa i Norden – öppnar sitt första Mondo Local-hotell27.5.2020 07:03:00 CESTPressmeddelande

Idag lanserar Apollo Nordens första Mondo Local-hotell i samarbete med Hooks Herrgård i Småland. I hotellkonceptet Mondo Local samlas Apollos hotell med lokal förankring och ett personligt ägarengagemang. Researrangören har tidigare denna månad presenterat flera satsningar i Norden - först ut etablerades Apollo Sports på den svenska marknaden och för cirka en vecka sedan lanserades det första familjehotellet, Apollo Mondo Family, Riviera Strand i Båstad.

Apollo öppnar sitt första koncepthotell i Norden: Apollo Mondo Family i Båstad15.5.2020 09:34:01 CESTPressmeddelande

Idag lanserar Apollo sitt allra första Apollo Mondo Family hotell i Norden, i samarbete med Hotel Riviera Strand - en del av Gram Hotels. Hotellet blir en del av Apollos familjekoncept. Detta är andra steget i en långsiktig strategi för att etablera semesterupplevelser inom Norden. Redan förra veckan släppte researrangören nyheten om Apollo Sports etablering i Sverige. Fler nordiska nyheter kommer att presenteras inom kort.

Apollo lanserar semester i Sverige7.5.2020 16:50:45 CESTPressmeddelande

I sommar är det många som fått ändra sina semesterplaner. Apollos fokus har alltid varit att skapa minnesvärda semesterupplevelser runt om i världen. Även inför den här sommaren pågår arbetet för fullt med att utveckla nya destinationer och i år har turen kommit till resmål i Skandinavien - och allra först ut är Sverige. Från och med idag och framåt lanserar Apollo en rad erbjudanden som ska hjälpa svenskar att semestra lokalt, hälsosamt och inom ramen för rådande omständigheter. Det blir allt från lokala pärlor till familjehotell med sport, träning och aktiviteter för barn. Inom kort lanserar vi också vårt första nordiska Mondo Family-hotell som ligger naturskönt och direkt på stranden, men var är ännu hemligt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum