Apollo

Nyhet! Apollo lanserar VR-resor

Dela

Som första researrangör i Norden lanserar Apollo nu VR-resor, simulerade resor, som gör att du kan komma iväg när – och hur länge eller kort du vill. Välj bland flera tilläggstjänster och skräddarsy din egen drömresa från 789 kr.

De största fördelarna med VR-resor är de oändliga möjligheterna att drömma sig bort och uppleva saker man inte annars gjort. Över 90 procent* av de som testat den nya reseformen valde att bege sig till en privat strand och/eller ett hotell med privat pool vilket understryker restrenden som pekar på att vi vill bo bättre när vi är på semester än hemma.

Ska kännas äkta

Researrangören har varit noggrann med att göra VR-resorna så autentiska som möjligt. Bland annat har Apollo på detaljnivå kartlagt svenskarnas resvanor och önskningar. Över 1 500 personer har intervjuats* och svaren blev en viktig utgångspunkt i utformningen av Nordens första VR-resor.

– Vi har lekt med tanken ett tag och varit försiktiga för att inte konkurrera med vårt grundutbud. Målet är såklart att folk ska fortsätta resa med oss IRL – det är ju de autentiska reseupplevelserna vi brinner för. Samtidigt vet vi att många svenskar inte har mer än fem veckors semester per år och då är VR-resor ett utmärkt alternativ. En söndagskväll på en grekisk taverna konkurrerar ju lätt ut en halvbra tv-serie, säger Clara Larsson, pressansvarig på Apollo.

Tilläggstjänster

I Apollos DNA ligger det autentiska resandet – att kunna känna, smaka och lukta på platsen man befinner sig på. Utöver VR-glasögon kan kunden därför addera tilläggstjänster som värmelampa, hörlurar med vågskvalp, doftljus med Medelhavsaromer och en sandlåda med sand att sila mellan tårna. Även D-vitamin, brun-utan-sol och Instagrambilder från den besökta destinationen finns som tilläggsprodukter - för att känslan ska leva kvar även då man kommit ”hem” igen.

Researrangören har även bundit hundratals kändisar till sig, dessa går att addera som resesällskap – något som bidragit till att testpersonernas drömresa blivit helt komplett. Hela 7 av 10 testresenärer valde nämligen att ta med en kändis på resan.

– Vi är glada att kunna lyfta resandet och dagdrömmarna till en helt ny nivå, säger Larsson.

*mer om undersökningen här.

Till Apollos VR-resor.

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är TravelLife-certifierade sedan 2016. www.apollo.se

Nyckelord

Bilder

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015.

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Apollo bjuder på Covid-19-test till alla kunder!26.8.2020 07:02:00 CESTPressmeddelande

En del länder kräver nu att resenärer kan visa upp att de inte har en pågående Covid-19 infektion (så kallad PCR-test) för att få resa in i landet. Men att PCR-testa sig är kostsamt och som resenär kan det vara svårt att hitta tid för provtagning och hinna få svar innan avresa. Därför ser nu Apollo tillsammans med partnern Vårdkuriren till att alla Apollos resenärer till berörda länder får testa sig och garanteras svar i tid inför avresa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum