Stefan HaricStefan Haric

NYHET FÖR DJURVÄNNER! Giftfritt medel skrämmer bort fästingarna.

Dela

Nu lagom till fästingsperioden börjar har det kommit ett naturligt och giftfritt fästingsmedel som fungerar. FÖRSVINN heter medlet som bara innehåller naturliga ingredienser samt doften från en myrmarksväxt som skrämmer bort fästingarna. Dina djur slipper fästingbett som kan leda till allvarliga sjukdomar, samt biverkningar från giftiga fästingsmedel.

Cecilia von Braun, Skogsapotekets grundare och vd, tycker att vi ska behandla våra djur lika omsorgsfullt som våra barn.

- Jag och många med mig vill inte utsätta djuren för gifter och biverkningar. Och vi har tröttnat på alla alternativ som inte fungerar.

FÖRSVINN innehåller tre naturliga ingredienser: KRAV-godkänd rapsolja, ekologiskt bivax samt eterisk olja från myrmarksväxter. Traditionella fästingsmedel innehåller däremot ofta nervgifter med risk för obehagliga och allvarliga biverkningar. Gifter som lätt hamnar i barnens sängar och på deras händer. Gifter som kan ge alltifrån klåda och håravfall till kräkningar och kramper hos djuren, samt spridas i vår natur och påverka annat liv.

Den allra första FÖRSVINN-produkten kom till för 20 år sedan, därefter har produkten utvecklats, testats och utvärderats.

- Vi sökte efter ett naturligt och giftfritt sätt att behandla bitande insekter på, ett som fungerade. Jag började experimentera med de speciella myrmarksväxterna och tog hjälp av en kollega som tillverkar salvor.

Salvan visade sig banbrytande effektiv. Idag är det en hel serie hudvårdande naturprodukter för både djur och människor och tillverkningen sker på den småländska gården med myrmarkerna runt knuten. FÖRSVINN finns bland annat som salva, spray och roll-on och säljs på www.skogsapoteket.se

- Nu gör det inget om barnen kramar hundarna och sen slickar sig på fingrarna. Alla ingredienser är ätbara och finns i kända livsmedel.

Fästingfakta

Aktiva vid 5-7 grader eller varmare, dvs större delen av Sverige mars-okt.

Trivs bäst på skuggiga och fuktiga platser i högt gräs, gärna lövskog.

Finns i vegetationen 10-20 cm från marken.

Sitter 3-11 dagar och suger blod.

Sätter sig främst i ansiktet, bakom öronen, på halsen eller vid armhålorna.

Fästingburna sjukdomar och symtom

(på tex hund, katt och häst)

Borrelia: Smittas efter att fästingen sugit blod i minst ett dygn. Symtom efter 2-5 månader. Vanliga symtom är feber, trötthet, ömma och stela leder, sk vandrande hälta. Antibiotikabehandling och vid behov medicin. Kan bli kroniskt.

TBE: Ovanligt på djur, men förekommer och blir ofta kroniskt. Smittar direkt. Vanliga symptom är skakningar, vinglighet, värk och feber.

Anaplasma: Smittas efter att fästingen sugit blod minst ett dygn. Symtom efter 1-2 veckor. Vanliga symtom är feber, trötthet och mag- och tarmstörningar. Snabb återhämtning efter antibiotikabehandling.

Fukteksem, sk hotspots: Såret efter bettet kan ge kladdig hud och päls, samt smärta.

Källa: Evidensia och Svenska Brukshundsklubben.

”Fantastiskt att det finns ett företag som specialiserar sig i giftfria produkter med ärliga innehållsförteckningar som man förstår, både för djuren och för oss som älskar dom!

Sara-Marie Costa, Farmen-deltagare 2016

Nyckelord

Kontakter

För mer information kontakta Cecilia von Braun på 070-832 07 88 eller via mail. cecilia@morkaskogs.se

Dokument

Länkar

Om

Stefan Haric
Klostergatan 13
SE-35231 Vaxjo

http://www.goodrace.se

Följ Stefan Haric

Abonnera på våra pressmeddelanden.