Arla

Nyhet i ostdisken – Arla lanserar naturligt näringsrika hårdostar

Dela

Äntligen är hösten här vilket för många innebär en nystart där man tar sig an nya utmaningar och försöker hitta en balans i vardagen. För att hänga med i tempot är det viktigt att fylla på med näring - vilket är både lätt och gott med Arlas nya naturligt näringsrika ostar. Dessa magra hårdostar har ett högt innehåll av protein, kalcium, vitamin B12 och zink och är lätta att använda i vardagen. Det finns tre olika smaker, varav två även kommer som färdigskivad variant.

Nu lanserar Arla en helt ny familj magra hårdostar som gör det lätt att fylla på med näring och energi utan att kompromissa med smaken. Det finns tre olika varianter: Mild & Syrlig (10% fett, 32% protein), Mild & Fyllig (17% fett, 29% protein) samt Mild & Krämig (17% fett, 29% protein) där samtliga finns som på bit á 310 gram och de senare två finns även i färdigskivat format á 150 gram. Ostarna är rika på protein, kalcium, vitamin B12 och zink och är nyckelhålsmärkta. De praktiska mindre förpackningarna gör att de passar både små och stora hushåll. Ostarna är producerade i Götene och gjorda på 100% svensk mjölk.

Arlas naturligt näringsrika ostar är din vän i vardagen och gör det både lätt och gott att addera näring och protein till dina favoriträtter - oavsett om det är till frukost, lunch eller middag. Ostarna går självklart att använda som pålägg till din frukostmacka men är även perfekta att riva över pasta och tacos, skäras i kuber för att toppa sallader och soppor eller varför inte skurna som stavar för ett mättande och gott tillbehör i matlådan. Ostarna passar även bra som ett näringsrikt mellanmål; en skiva (15 gram) av osten med 10% fetthalt innehåller nästan lika mycket protein som ett ägg.

"Magra ostar är ett fantastiskt livsmedel som lyckas kombinera god smak med ett högt närings- och proteininnehåll, detta vill vi verkligen lyfta med dessa nyheter. Då vi minskat fetthalten i ostarna ökar mängden protein, vitamin B12 och zink helt naturligt, utan några tillsatser. Att ostarna går att variera gör att det blir lätt, roligt och gott att få i sig näring i vardagen", säger Thomas Perrotton, Brand Manager Arla Ost, Arla Foods.


Pris och tillgänglighet

Arla Mild & Syrlig är en ost med lätt syrlig smak och fylligt tuggmotstånd.

Rek pris ost i bit á 310 gram: 36,90 kr

Arla Mild & Fyllig är en ost med mild och fyllig smak och fast konsistens.

Rek pris ost i bit á 310 gram: 36,90 kr

Rek pris färdigskivad á 150 gram: 25,90 kr

Arla Mild & Krämig är en ost med mild och krämig smak och smidig konsistens.

Rek pris ost i bit á 310 gram: 36,90 kr

Rek pris färdigskivad á 150 gram: 25,90 kr


Samtliga ostar finns i butik från vecka 39.

 

För mer information och produktprover, kontakta:
Rafaela Hall, Projektledare och PR-konsult, Prat PR
Tel: 072-142 98 69, rafaela.hall@prat.se    

För ytterligare information, kontakta:
Thomas Perrotton, Brand Manager Arla Ost, Arla Foods
Tel: 070-815 57 17, thper1@arlafoods.com

Nyckelord

Bilder

Om

Arla
Arla
Rättarvägen 3
169 68 SOLNA

08−789 50 00https://www.arla.se/

 

Arla Foods är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av 8 900 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Med visionen att skapa framtiden inom mejeri för att sprida hälsa och inspiration i världen, helt naturligt, är Arla i Sverige hem åt varumärken som Arla Ko, Bregott, KESO och Pucko. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden. I dag har Arla tolv mejerier i Sverige som drivs till 100 procent på grön el och alla egna tunga transporter är fossilfria.

 

Följ Arla

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arla

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum