Apollo

Nyhet! Zagoria – storartade naturupplevelser i bergen

Dela

Apollo är störst på Grekland – och efterfrågan på resor till landet fortsätter att öka. Av många förknippas Grekland bara med sol och bad men inför sommaren 2018 väljer Apollo att vidga utbudet. Researrangören erbjuder nu resor till nordvästra Grekland, Epirus och regionen Zagoria - inte långt från badorterna Parga och Sivota.

Zagoria visar upp ett Grekland som för många svenskar fortfarande är okänt och oexploaterat. Med hisnande scenerier och storartade naturupplevelser är det en greklandsupplevelse utöver det vanliga och en oförglömlig kombination med det azurblå havet nere vid kusten. Zagoria-byarna är fascinerande, skyddade av Unescos världsarv, med välbevarade hus i traditionell byggnadskonst och smala stenlagda gränder. Byarna i Zagoria är belägna på höjder upp till 2500 meter. Över de många floderna och vattendragen välver stenbroar från romarriket och historiens vingslag är hela tiden närvarande genom minnesmärken från herrefolk och strider.

–Det är oerhört glädjande att få visa upp en annan sida av Grekland – det blir en breddning av vårt redan så starka grekiska utbud. En resa till Zagoria bjuder på en härlig kombination av äventyr, sol, natur, sport, utomhusaktiviteter och avkoppling- inramat av en imponerande lokal gastronomi och vinkultur. Det är omöjligt att inte överrumplas av den fantastiska naturen och de pittoreska byarna, säger Peter Browall Sverigechef på Apollo.

Redan idag reser många greker och sydeuropéer till Zagoria för att vandra, rida, cykla, klättra, forsränning, canyoning och samtidigt njuta av lugnet. I området finns flera vandringsleder som sträcker sig längs floder som rinner längs Aoos- och Vikosravinen. I bergen bildas under säsong naturpooler som tillfälligt blir till populära badvikar på gångavstånd från Apollos hotell.

En ytterligare nyhet är att det nu går att boka kombinationsresor till Zagoria. Det vill säga möjligheten att kombinera några dagar i den natursköna regionen med sol och bad i någon av de närliggande pittoreska badorterna SivotaPargaAmmoudia eller Kanali.

Apollo öppnar till sommaren fyra hotell i regionen - vackert belägna i det kuperande landskapet. Den 14 maj lyfter det första flyget från Arlanda till flygplatsen i Ioannina och även till Preveza – varifrån resan går vidare till hotellen i de vackra bergsbyarna.

Läs mer om Zagoria här.

Följ med på ett cykeläventyr i Zagoria och Sivota – Apollo-bloggen. 

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är TravelLife-certifierade sedan 2016. www.apollo.se

Nyckelord

Bilder

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är TravelLife-certifierade sedan 2016.

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Sveriges Olympiska Kommitté förlänger samarbetet med Apollo19.2.2019 07:00:00Pressmeddelande

2013 blev researrangören Apollo officiell leverantör av olympiska träningsläger och camps åt Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Nu förlängs och förstärks samarbetet till 2021. Det nya samarbetet innebär att tre av Apollos sporthotell blir Svenska Olympiska Camps. Flaggskeppet är fortsatt Playitas på Fuerteventura men nu tillkommer Apollo-nyheten Aqua Vista – powered by Playitas i Hurghada och även ett tredje sporthotell, som offentliggörs under våren 2019.

Sommarens restrender 2019: upplevelsefokuserade, genuina och personliga4.2.2019 07:08:00Pressmeddelande

Under årets första månader bokas majoriteten av sommarens resor och redan nu syns flera trender inför sommaren 2019. I år söker svenskarna efter äkta, lokala och genuina resor och upplevelser. Det är resenärernas livsstil och fritidsintressen som i allt större utsträckning styr var resan går. Även valet av hotell får en större betydelse och svenskarna söker efter personliga boenden som tilltalar den egna livsstilen. Nedan presenterar Apollo några av årets utmärkande restrender:

Bachelor i romantikens Grekland – i samarbete med Apollo13.12.2018 06:45:00Pressmeddelande

I år har tv-programmet ”Bachelor – när leken blev allvar” utspelat sig i romantikens Grekland, närmare bestämt i Epirus-regionen med omnejd: Parga, Sivota, Ioannina och Zagoria – detta i samarbete med Apollo. Under hösten har tittarna fått följa årets bachelor David Möller i hans jakt på kärlek, på spännande utflykter och dejter i magiska miljöer i nordvästra Grekland. Kommande vecka är det dags för den spännande upplösningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum