Stiftelsen Skansen

Nyheter från Skansens trädgårdar

Dela

Skansens trädgårdar innehåller ett prunkande överflöd av både gamla trädgårdsväxter, köksodlingar, bärbuskar, rosor, sällsynta ogräs och mycket annat som är botaniskt intressant. Här finns också kolonilotter, växthusen med utställningar och stadsodling. I år bjuder trädgårdsmästarna på några nyheter.

Jätteärt. Foto: Agneta Magnusson.
Jätteärt. Foto: Agneta Magnusson.

Trädgårdsprat
Skansens trädgårdsmästare pratar om trädgård. Temat kan handla om  t ex Örtagården, odlingen av gråärtor eller tobak och rabarber. De infaller klockan 14.00 varje onsdag med start 14 juni och pågår fram till 30 augusti. Information om vad som är onsdagens tema kommer att finnas på hemsidans kalendarium och på en skylt i Huvudingången. 

Trendiga gråärter
I Möjligheternas trädgård odlas gråärter och i stadsodlingen nedanför Möjligheternas trädgård växer det vertikalt i en vägghängd odling. Här kan stadsbor och balkongodlare få många tips för sina gröna ytor.

Picknick på lilla ön
Nytt för i år är också att det finns en ny picknick-plats på Offerholmen, den lilla ön i dammen bakom Fiskrökeriet och Bollnäsgrillen, mitt på Skansen.

Skansens egna äpple
Skansenäpplet som hittades förra hösten på en avsats över Spegeldammen har nu blivit ympat på ett antal grundstammar så i framtiden kommer det att finnas Skansenäppelträd. När det är möjligt ska dessa gå att köpa också  men det tar ett antal år för dem att växa till sig så fram tills dess hålls istället kurser i beskärning och ympning mm. Se mer info på Skansens kursverksamhet.

Bilder

Jätteärt. Foto: Agneta Magnusson.
Jätteärt. Foto: Agneta Magnusson.
Ladda ned bild
Flagghissande på kolonilotten. Raising the flag in the allotment. Foto: Marie Andersson.
Flagghissande på kolonilotten. Raising the flag in the allotment. Foto: Marie Andersson.
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Nu slår bodluckorna upp på Skansens julmarknad!12.11.2018 07:00Pressmeddelande

Nu är det snart dags för den första julmarknadshelgen på Skansen. Bodarna slår upp luckorna, och försäljare från hela landet packar upp julmat, textilier, trähantverk, fisk och konfekt, pepparkakshus och saffransbullar. Det blir dans runt granen med Julorkestern, det serveras rykande het glögg och nybakade små munkar, brända mandlar, kolbullar och mycket mera. Hantverkarna i stadskvarteren - glasbruket, krukmakaren och flera andra små verkstäder har öppet.. Julmarknaden pågår 24 - 25 november, 1 – 2, 8 – 9 och 15 – 16 december.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum