Stiftelsen Skansen

Nyheter från Skansens trädgårdar

7.6.2017 10:01 | Stiftelsen Skansen

Dela

Skansens trädgårdar innehåller ett prunkande överflöd av både gamla trädgårdsväxter, köksodlingar, bärbuskar, rosor, sällsynta ogräs och mycket annat som är botaniskt intressant. Här finns också kolonilotter, växthusen med utställningar och stadsodling. I år bjuder trädgårdsmästarna på några nyheter.

Jätteärt. Foto: Agneta Magnusson.
Jätteärt. Foto: Agneta Magnusson.

Trädgårdsprat
Skansens trädgårdsmästare pratar om trädgård. Temat kan handla om  t ex Örtagården, odlingen av gråärtor eller tobak och rabarber. De infaller klockan 14.00 varje onsdag med start 14 juni och pågår fram till 30 augusti. Information om vad som är onsdagens tema kommer att finnas på hemsidans kalendarium och på en skylt i Huvudingången. 

Trendiga gråärter
I Möjligheternas trädgård odlas gråärter och i stadsodlingen nedanför Möjligheternas trädgård växer det vertikalt i en vägghängd odling. Här kan stadsbor och balkongodlare få många tips för sina gröna ytor.

Picknick på lilla ön
Nytt för i år är också att det finns en ny picknick-plats på Offerholmen, den lilla ön i dammen bakom Fiskrökeriet och Bollnäsgrillen, mitt på Skansen.

Skansens egna äpple
Skansenäpplet som hittades förra hösten på en avsats över Spegeldammen har nu blivit ympat på ett antal grundstammar så i framtiden kommer det att finnas Skansenäppelträd. När det är möjligt ska dessa gå att köpa också  men det tar ett antal år för dem att växa till sig så fram tills dess hålls istället kurser i beskärning och ympning mm. Se mer info på Skansens kursverksamhet.

Bilder

Jätteärt. Foto: Agneta Magnusson.
Jätteärt. Foto: Agneta Magnusson.
Ladda ned bild
Flagghissande på kolonilotten. Raising the flag in the allotment. Foto: Marie Andersson.
Flagghissande på kolonilotten. Raising the flag in the allotment. Foto: Marie Andersson.
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen som är Sveriges mest besökta museum och stockholmarnas favoritmuseum enligt en undersökning från januari 2017.

Följ Stiftelsen Skansen

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste nyheterna från Stiftelsen Skansen

Restaurang Biologi öppnar i Biologiska muséet14.8.2017 07:00Pressmeddelande

Biologi är läran om livet och ingenting kan passa bättre som utgångspunkt för en restaurang med höga ambitioner. För att arbeta hållbart och medvetet med det som vi lever av - mat och dryck - krävs kunskap om biologi. Biologi är också namnet på den nya restaurangen i Biologiska muséet på Djurgården. Den kommer att vara öppen för abonnerade sällskap och event och är ett samarbete mellan Skansen och traktör KC Wallberg från Restauration Gubbhyllan på Skansen.

I vårt nyhetsrum kan du läsa de senaste nyheterna, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt nyhetsrum