VisitDenmark

Nyhetsbrev från VisitDenmark maj 2021

Dela

Nedan presenterar VisitDenmark en sammanställning av månadens nyheter från vårt södra grannland. Med korta texter, bilder och länkar hoppas vi kunna leverera uppslag och ideér till notiser och artiklar.

Foto: Daniel Rasmussen
Foto: Daniel Rasmussen

Sitt still i båten för här flyter publiken

GoBoat foto: Daniel Rasmussen

GoBoat i Köpenhamn. Foto: Daniel Rasmussen

Konserter, utomhusbio, teater. Möjligheterna är många för GoBoats nya koncept där gästerna sitter i båtar och njuter av vad som händer på scenen som ligger på kajkanten i Köpenhamns hamn.

GoBoat är en båtuthyrningsfirma i Köpenhamn med 44 el-drivna båtar. Upp till 8 personer i varje båt kan njuta och upptäcka staden från sjösidan. Många tar med sig en egen picknick ombord. Nu har GoBoat lanserat ett nytt koncept där publiken ankrar upp i vattnet framför en scen som är uppbyggd nära kajkanten. På så sätt kan nu konserter, film och teater avnjutas på ett corona-säkert sätt.

Läs mer om vad som händer längs kajerna i Köpenhamn

Åk till Aarhus och sov i en vintunna

Vintunna

Övernatta i en vintunna, Cold Hand Winery. Foto: Caoline Twile

Det finns många saker att göra och pricka av på sin ”to-do lista”. En av dessa är kanske att sova i en vintunna? På Cold Hand Winery nära Randers, 40 km norr om Aarhus, kan en vinälskares dröm nu bli verklighet.

Läs mer här

ZOKU – ett nytt hybridhotel i Köpenhamn

ZOKU Copenhagen

ZOKU hotel. Foto: Ewout Huibers and Concrete

Med 160 rum öppnar nu ZOKU upp ett nytt hotellkoncept i stadsdelen Amager i Köpenhamn. Varje rum har sitt eget pentry. Ett bra alternativ för barnfamiljen eller långliggaren. Hotellet har trädgård och växthus på taket och massor av gemensamma utrymmen.

 Läs mer om ZOKU här

Vi listar årets mat & jazz festivaler i Danmark

Festivaler i Danmark

Foto: Robin Skjoldborg

Att äta och dricka gott i Danmark är synonymt med en Danmarks-vistelse. Landet är också känt för många av sina festivaler. Här är listan över sommarens matfestivaler:

Vill man också njuta av en skön musikfestival så finns dessa att besöka i sommar:

Klicka här för att se listan till alla danska musikfestivaler.

Ryan Air till Aalborg – nytt resmål i vinter

Aalborg

Aalborg. Foto: Mette Johnsen

Ryan Air startar direktflyg från Arlanda till Aalborg från och med november 2021. Varje tisdag, torsdag och lördag lyfter flyget och skapar möjligheter för både vecko-resor och weekend-resor till staden Aalborg samt hela Nordjylland.

Mer info om Aalborg

Konst på kartan

SMK

SMK,Statens Museum for Kunst. Foto: Mellanie Gandø

Statens Museum for Kunst, SMK, är Danmarks nationalgalleri och ett av Danmarks mest besökta museer. Museet har nu skapat en digital karta där man kan se var i Danmark konsten är skapad.

Se hela kartan här

Kontakter

Bilder

Foto: Daniel Rasmussen
Foto: Daniel Rasmussen
Ladda ned bild
Sova i vintunna. Foto: Caroline Twile
Sova i vintunna. Foto: Caroline Twile
Ladda ned bild
Zoku CPH. Foto: Ewout Huibers and Concrete
Zoku CPH. Foto: Ewout Huibers and Concrete
Ladda ned bild
Go Boat. Foto: Daniel Rasmussen
Go Boat. Foto: Daniel Rasmussen
Ladda ned bild
GoBoat. Foto:Daniel Rasmussen
GoBoat. Foto:Daniel Rasmussen
Ladda ned bild
Aalborg. Foto: Mette Johnsen
Aalborg. Foto: Mette Johnsen
Ladda ned bild
SMK. Foto: Mellanie Gandø
SMK. Foto: Mellanie Gandø
Ladda ned bild
Matfestival. Foto: Robin Skjoldborg
Matfestival. Foto: Robin Skjoldborg
Ladda ned bild

Länkar

Om

VisitDenmark
VisitDenmark
No. 18 Grand Central Centralplan 15
11120 Stockholm / Sweden

+46 (0) 768 35 00 31http://www.visitdenmark.com

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

Nordens musikstad - Aarhus17.3.2022 07:45:00 CET | Pressmeddelande

Aarhus är en musikstad. Det ligger i stadens DNA. Redan på 1500-talet skrevs musik i Aarhus och så har det fortsatt fram till idag. Musiken binder samman staden. I år vill staden uppmärksamma musiklivet, musikbranschen och historiken genom att kalla sig – Music City Aarhus 2022. Andra städer i världen som också tagit till sig begreppet Music City är; Nashville, Manchester och Toronto. Under temat ”Let´s Come Together” startar musikåret i staden med en stor öppningskonsert i hjärtat av Aarhus den 26 mars.

Fira sportlov i Danmark14.2.2022 14:56:04 CET | Pressmeddelande

Längtan att få resa och umgås med sin familj kanske inte har varit större än den är nu. I både Sverige och Danmark har olika restriktioner som gjort resandet svårt att planera nu tagits bort. Sedan den 1 februari är Covid-19 restriktionerna slopade i Danmark. Äntligen kan restauranger, caféer, museum besökas, aktiviteter göras och vänner träffas. Utan krav på munskydd och utan att behöva visa upp ett Covid-bevis. En frihetskänsla och lycka för många. Vi har samlat på oss tips och förslag till barnfamiljer över aktiviteter och upplevelser i Danmark under sportlovet….eller vinterferie som danskarna kallar det.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum