TT Nyhetsbyrån

Nyhetsbyrån SPT och TT Nyhetsbyrån i samarbete om teknik och innehåll

Dela

Nyhetsbyråerna SPT i Finland och TT i Sverige inleder ett samarbete som utvecklar nyhetsförmedlingen i båda länderna.

Anna Back. Foto: SPT
Anna Back. Foto: SPT

Nyhetsbyrån SPT har ingått ett avtal med TT om en teknisk plattform för produktion och distribution av texter, bilder, videor samt olika former av digital journalistik och digitalt innehåll.

Avtalet omfattar utvecklingen av en anpassad plattform, digitala medielösningar, kundhantering, licenshantering och tekniskt stöd. I avtalet ingår också en del av TT:s materialflöde.

Genom samarbetsavtalet får SPT tillgång till ett stabilt arbetsflöde och en färdig struktur för leverans till nuvarande och nya kunder. I avtalet ingår också vidareförmedling av SPT:s material till andra kunder i Norden. Det här ger möjlighet till en bredare kundstock för SPT, vilket byrån eftersträvar både i Finland och de nordiska länderna.

– Avtalet med TT gör att SPT kan koncentrera sig på att producera innehåll i en beprövad lösning som har tusentals användare. TT satsar mycket på att utveckla digitala lösningar och det här kommer att synas i SPT:s produktion, säger chefredaktör Anna Back.

– Eftersom mediehusen bakom SPT – HSS Media och KSF Media – redan är kunder hos TT är det naturligt att utveckla och fördjupa samarbetet. Det här kommer att gynna läsarna, säger Back.

– TT har en långvarig relation med de svenskspråkiga tidningarna inom KSF Media och HSS Media. Det nya samarbetet med deras gemensamma byrå SPT går helt i linje med TT:s långsiktiga strävan att jobba närmare kunderna när det gäller tekniska lösningar, produktion och redaktionellt innehåll, säger Göran Westin, senior redaktionell affärsutvecklare på TT Nyhetsbyrån.

Avtalet träder i kraft 1 november 2017, samma dag som nyhetsbyrån SPT inleder sin verksamhet. Rekrytering av byråns anställda pågår som bäst för att hitta den bästa mixen av kompetenser och ansvarsområden.

SPT har verkat i ett mindre format sedan 1970-talet och är från 2013 ett aktiebolag ägt av mediernas samarbetsorganisation Svensk Presstjänst. 

Kontakter

Chefredaktör Anna Back, Nyhetsbyrån SPT. Tel: +358 500 549680
Göran Westin, senior redaktionell affärsutvecklare, TT Nyhetsbyrån. Tel: +46 70 575 74 57

Bilder

Anna Back. Foto: SPT
Anna Back. Foto: SPT
Ladda ned bild
Göran Westin. Foto: Henrik Montgomery/TT
Göran Westin. Foto: Henrik Montgomery/TT
Ladda ned bild

Om

TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se

TT Nyhetsbyrån erbjuder Nordens största utbud av bilder, videor, grafik och nyhetsmaterial. Vi hjälper marknadsavdelningar, myndigheter och mediekoncerner med innehåll. Som nationell nyhetsbyrå spelar TT också en central roll i många organisationers nödvändiga omvärldsbevakning. Sedan snart ett sekel bygger vi affärer och skapar trovärdighet som oberoende aktör i Mediesverige.

Följ TT Nyhetsbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

Årets valkompass slår alla rekord5.9.2018 09:20Pressmeddelande

Med bara dagar kvar till valet står det klart att fler och fler svenskar testar sina åsikter i TT:s valkompass. Varje dag använder över 50 000 personer kompassen, visar statistik från TT Nyhetsbyrån. Jämfört med början av augusti har den dagliga användningen mer än 15-faldigats och trenden pekar fortsatt uppåt. Det betyder att 2018 års valkompass redan nu har slagit alla tidigare rekord. Nyligen stod det klart att valkompassen har gjorts över 2 000 000 gånger.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum