Dagens Samhälle

Nyköpings skolmodell kan bli Årets välfärdsförnyare

Dela

I Nyköping slogs fyra olika högstadieskolor ihop till en storskola – för att komma åt skolsegregationen, få koll på kostnaderna och vässa elevernas meritvärden. Nu är man en av finalisterna som tävlar om titeln Årets välfärdsförnyare när Dagens Samhälle för tredje året i rad anordnar Stora Samhällsgalan.

– Våra prognoser visar att det samlade meritvärdet överträffar det vi hade i den gamla organisationen. Vi ser ett trendbrott. Sedan starten har vi 10-15 poäng högre meritvärde, säger Henrik Eriksson, utbildningschef för årskurserna 7-9 pjc gymnasiet i Nyköpings kommun.

Priset Årets välfärdsförnyare går till en verksamhet eller ett arbetssätt som förnyats inom förskola, skola, vård eller omsorg. Bland de drygt 30 nominerade bidragen har tre finalister valts ut:

  • Nyköpings kommun, för sin modell mot skolsegregation
  • Praktikertjänst, för en app som förbättrar hemsjukvården
  • Bräcke Diakoni, för sin mobila vårdcentral för asylsökande

Det är tredje året i rad som Dagens Samhälle uppmärksammar nyskapande exempel på utveckling och förbättring av vår gemensamma välfärd.

I juryn som utser vinnarna sitter Maria Larsson, landshövding Örebro län och tidigare barn- och äldreminister (KD), Karin Pilsäter, utredare TCO och tidigare riksdagsledamot (L), Kristina Axén Olin, tidigare finansborgarråd Stockholm (M), Jonas Nygren, förbundschef Hyresgästföreningen och tidigare kso  Sundbyberg (S) samt Dagens Samhälles chefredaktör Olov Carlsson.

Priset delas ut på Stora Samhällsgalan den 10 maj.

Läs mer om finalisterna i bifogade artikel.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om

Dagens Samhälle
Dagens Samhälle
Besöksadress: Götgatan 14
118 82 Stockholm

08-452 73 00http://www.dagenssamhalle.se

Följ Dagens Samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dagens Samhälle

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum