Håll Sverige Rent

Nyköpingselever vinnare i Unga reportrar-tävling

Dela

Elever från Nyköping Strand Utbildningscentrum har vunnit Håll Sverige Rents tävling Unga Reportrar i kategori Foto. Nu kommer de att tävla i den internationella tävlingen för Young Reporters for the Environment.

-Jag är imponerad över alla fantastiska reportage som vi har fått in i år. Det är en bekräftelse på vilket stort engagemang det finns för hållbarhetsfrågor hos unga människor, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Unga Reportrar är Håll Sverige Rents skolprogram som ger elever i åk 6-9 och gymnasiet möjlighet att undersöka hållbarhetsfrågor och producera egna reportage.

Vinnarbidraget producerades av Elin Eriksson, Michelle Sjögren, Julia Berg och Joakim Lindqvist från Nyköping Strand Utbildningscentrum. De kommer nu att tävla i den internationella tävlingen för Young Reporters for the Environment. Deras fotografi lyfter frågan om djurförsök och i bildtexten frågar de sig varför vi fortfarande håller på med djurförsök när det finns så mycket teknik och forskning som kan ersätta det. Bildtexten avslutas med orden: ”Vi är gäster i djurens värld. Varför är då vårat liv viktigare än deras?”. 

Juryns motivering för det vinnande bidraget inom kategori Foto lyder:

”En välproducerad och uppseendeväckande bild som väcker många frågor och tankar. Läsaren dras in i bilden tack vare starka blickar och ett spännande arrangemang.”

Juryn består av Mia Sjöström (SvD Junior), Lotta Olin (Utbildningsradion), Kim Jakobsson (ungdomar.se & We_change), Beatrice Rindevall (Supermiljöbloggen), Saga Kindstrand (PUSH Sverige & Fältbiologerna), Lisa Reimegård (Bi-lagan), Johanna Ragnartz (Håll Sverige Rent).

För mer information:

Pia Linghede, projektledare Håll Sverige Rent, telefon 070-723 72 40
Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent, telefon 076-941 01 89

Här finns vinnarbidraget från Nyköping.

Fakta om tävlingen för Unga reportrar:

Unga Reportrars tävling var i år uppdelad i fem kategorier:

1. Artiklar 14 år eller yngre
2. Artiklar 15 år eller äldre
3. Foto
4. Film
5. Podd (kategorin finns endast i Sverige)

Juryn har utsett vinnare för varje kategori och bland dessa korades sedan en huvudvinnare – som i år blev Fotoreportaget Mot en ljusare framtid. Huvudvinnaren kammar hem storvinsten på 10 000 kronor till klassen men alla vinnare får fina priser. Förutom pris och diplom får vinnarna i kategori 1-4 också möjligheten att tävla internationellt i mot Unga Reportrar (Young Reporters for the Environment) från 34 andra länder runt om i världen.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum