Nynäshamns kommun

Nynäshamn beviljas 8,2 miljoner för hållbar utveckling

Dela

Nynäshamns kommun beviljas 8,2 miljoner kronor från Europeiska socialfonden för ett projekt tillsammans med det lokala näringslivet inom området hållbar utveckling. Projektet kommer att medverka till en bättre lokal livsmedelsförsörjning genom utbildningsinsatser och en digital plattform för gröna företag, livsmedelsföretag och besöksnäring.

Projektet, som startar den 1 september i år, kommer att genomföra utbildningsinsatser inom områden som till exempel teknologi, varudistribution och marknadsföring för att förstärka kompetensen i de lokala företagen. Utbildningarnas innehåll bestäms tillsammans med de lokala företagen och kommer att tillhandahållas av bland andra Campus Nynäshamn.

Ny digital plattform
För att möjliggöra dialog, utbildningsinsatser, gemensam planering av logistik och personalpool för lokala företag kommer även en digital plattform tas fram inom ramen för projektet. Den digitala plattformen är också en möjlighet att visa upp sig på en gemensam plattform för företagens kunder.

- Det känns jätteroligt att vi har beviljats pengar till det här projektet. I takt med en ökad globalisering av ekonomin och inte minst utifrån den pandemi som vi är i just nu ökar trycket på förändring och utveckling i arbetslivet. En förstärkning av kunskap hos arbetskraften är nödvändig för att vi ska stå väl rustade inför de demografiska förändringarna som innebär att allt fler måste försörjas av färre, säger Harry Bouveng, kommunstyrelsens ordförande.

75 företag omfattas
Totalt kommer 75 lokala företag att omfattas av projektet som ägs och drivs av Nynäshamns kommun. Det är redan 15 företag som har tackat ja till att vara med i projektet och den som är intresserad av att vara med kan gärna höra av sig till Nynäshamns kommun.

------------------------------------------------------------------------------------------------

För mer information kontakta gärna:
Janet Jonsson, näringslivsutvecklare
janet.jonsson@nynashamn.se, 08-520 681 48

Nyckelord

Om

Nynäshamns kommun
Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 34 Nynäshamn

08-520 680 00https://www.nynashamn.se/

Nynäshamns kommun har närmare 29 000 invånare. Här finns hav, stad och landsbygd. Bra kommunikationer med pendeltåg och motorväg ger tillgång till Stockholms stora utbud och arbetsmarknad. Nynäshamn – där havet och livet möts.

Följ Nynäshamns kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nynäshamns kommun

Mängder med aktiviteter under Trafikantveckan i Nynäshamn - närmare 700 har anmält sig till Barnens trafikskola15.9.2020 12:42:47 CESTPressmeddelande

Det blir mängder med aktiviteter när Nynäshamns kommun uppmärksammar den Europeiska trafikantveckan 16-22 september. På programmet står så kallade månbilar, guidad cykeltur längs havet, promenader, familj som testar elcyklar, ny stationär cykelpump – och trafikskola för barn där intresset har varit otroligt stort. Närmare 700 barn är anmälda till Barnens trafikskola.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum