Spring Wine & Spirits AB

Nytänkande vin från Argentina: Imago!

Dela

Den första september lanseras Imago på Systembolaget – Ett nytt rött vin från Argentina. Imago sägs vara inspirerad av den erkände argentinska författaren Jorge Luis Borges, vars litteratur kännetecknas av vardagliga situationer där fantasifulla och övernaturliga fenomen äger rum. Kanske är det just dessa fenomen, svåra att förklara genom konventionella principer, som inspirerat till Imagos mycket originella blandning och iögonfallande etikett.

Imago 2015
Imago 2015

Imago, årgång 2015, har en intensiv frisk och fruktig doft med inslag av plommon och björnbär. Smaken är fyllig med en härlig koncentration av frukt, björnbär, plommon samt choklad och har en viss fatkaraktär.

Vinet har en ovanlig och fantasifull blandning utav Malbec, Petit Verdot samt Cabernet Sauvignon druvor och är producerad av Argentinas ledande vingrupp Grupo Penaflor.

Vi är mycket glada och stolta över att äntligen få lansera Imago på den svenska marknaden. Imago är, som de flesta argentinska viner, mycket prisvärt som med största sannolikhet kommer falla de allra flesta i smaken. Min förhoppning är att Imago kommer väcka intresse genom sin originella etikett och på så sätt få fler att uppleva och njuta av Argentinas fantastiska viner.” - Li Berger, Produktchef på Spring Wine & Spirits

Imago passar utmärkt till rätter av nöt, fläsk och kyckling samt är ett ypperligt sällskap till lagrade ostar.

 

Produktfakta:

Produktnamn: Imago | Årgång 2015 | Ursprung: Argentina | Producent: Grupo Penaflor | Druvor: Malbec 60%, Petit Verdot 35%, Cabernet Sauvignon 5%, | Alkoholhalt: 13,5% vol | Art.nr: 3211 | Pris: 79 kr |Distribution: Systembolaget, FS.

För mer information, vänligen kontakta;

Li Berger, produktchef på Spring Wine & Spirits,

tel 076-501 0286 li.berger@springwine.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Imago 2015
Imago 2015
Ladda ned bild
Vingård Imago Höst
Vingård Imago Höst
Ladda ned bild
Vingård Imago
Vingård Imago
Ladda ned bild
Högupplöst produktbild Imago
Högupplöst produktbild Imago
Ladda ned bild

Dokument

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Företaget blev utnämnt till Årets Importör 2014 av tidningen Allt om Vin. Spring Wine & Spirits har 25 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Vi arbetar nära tillsammans med Spendrups Bryggeri, framförallt avseende försäljning och distribution. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är leverantör av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Codorníu, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Peter Lehmann, Frescobaldi, McPherson och Plantation Rum

Följ Spring Wine & Spirits AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

Möt Uncle Zin - en karaktärsrik profil30.11.2018 14:37Pressmeddelande

Även om namnet antyder att det är en avlägsen släkting så är farbrodern faktiskt ett vin från södra Italien, en nyhet på Systembolaget från 1 december. En träff med Uncle Zin är fullspäckad med frukt och kryddighet som väl möter både mat och mingel i juletid. Ställ fram en extra stol vid middagsbordet, för vinstilen är inkluderande och passar både spontana och traditionsbundna sammankomster i matens tecken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum