Enköpings kommun

Nytt ägardirektiv för Ena Energi

Dela

Den 13 juni beslutade kommunfullmäktige om nytt ägardirektiv för Ena Energi. Ägardirektivet säger att marken kring Ena Energi, som ska frigöras 2035, ska vara sanerad för att möjliggöra bostadsbyggande.

I ägardirektivet tydliggörs ägarens vilja och vision om hur företaget ska utvecklas. Kommun-fullmäktige har ändrat Ena Energis ägardirektiv och beslutat att marken kring Ena Energi, som ska frigöras 2035, ska vara sanerad för att möjliggöra bostadsbyggande.

En annan ändring är att Ena Energi ska undersöka och beskriva förutsättningar för ö-drift. Ö-drift innebär att elproduktionen kan ske i ett geografiskt avgränsat elektriskt nät, bortkopplat från det nationella transmissionsnätet. Det förbättrar förmågan att försörja viktiga verksamheter med el vid en eventuell storstörning.

– Ändringarna i ägardirektivet är ett viktigt steg i arbetet att skapa en hållbar och attraktiv stadsutveckling, säger Peter Book, kommunstyrelsens ordförande.

– En tydlig vision och tidsplan i ägardirektivet ger oss bra förutsättningar att planera för framtiden, säger Torbjörn Claesson, VD Ena Energi.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum