ManpowerGroup

Nytt AI-verktyg hjälper IT-talanger att kompetensutvecklas

Dela

IT-konsultföretaget Experis lanserar den nya utbildningsplattformen Career Accelerator – ett AI-verktyg som hjälper IT-talanger att validera och utveckla sin kunskap. Samtidigt kan tjänsten bidra till att minska branschens stora kompetensbrist, där tre av fyra svenska arbetsgivare upplever att det är svårt att hitta personer med rätt kompetens.

– När kompetenskraven förändras i allt snabbare takt är det avgörande med kontinuerligt lärande. Experis Career Accelerator ger en möjlighet till utveckling utifrån både personliga mål och marknadens kompetensbehov. Det känns väldigt roligt att kunna ge landets IT-talanger en kortare väg till drömjobbet, säger Michael Egnell, vd för IT-företaget Experis.

Experis Career Accelerator är en digital utbildningsplattform för IT-utvecklare och -tekniker. Genom ett AI-verktyg kan deltagaren kartlägga sin kompetens och få individanpassade förslag på relevanta utbildningar. Därefter erbjuds relevanta kurser genom verktyget utan kostnad. Career Accelerator är framtagen av Experis, ett bolag inom ManpowerGroup-koncernen som erbjuder IT-kompetens, rekrytering och tjänster bland annat inom IT-säkerhet.

Samtidigt som IT-branschen växer snabbt är tillgången till specialister en utmaning för många företag. Globalt är IT-branschen ett av tre kompetensområden med störst kompetensbrist, och ManpowerGroups undersökning Talent Shortage visar att tre av fyra svenska arbetsgivare, 76 procent, upplever att det är svårt att hitta rätt kompetens totalt sett.

– Trots hög arbetslöshet så har många IT-företag stora utmaningar i rekryteringsarbetet. Vi hoppas att Experis Career Accelerator kan bidra till att minska kompetensgapet. Samtidigt är det förstås ett sätt för oss själva att hitta nya IT-talanger, säger Michael Egnell.

Experis Career Accelerator riktar sig till personer med yrkeserfarenhet inom IT-roller eller som önskar att arbeta inom IT. För att få tillgång till utbildningsplattformen ska kandidaten bland annat vara verksam i Sverige och ha relevant baskompetens inom IT.

För mer information, kontakta gärna:
Hélène Belin, kommunikationschef ManpowerGroup Sverige, 070-377 45 43, helene.belin@manpowergroup.se

Om Experis Career Accelerator

  • Utbildningsplattformen Experis Career Accelerator är ett sätt för IT-talanger att få en direkt validering av sin profil baserat på kunskap, erfarenhet och personliga mål.
  • Med hjälp av en AI-driven digital plattform får deltagaren även individuella förslag på utbildningar som kan bidra till att hålla en relevant kunskaps- och kompetensnivå.
  • Samtliga utbildningar är validerade, kostnadsfria och framtagna i samarbete med Experis globala partners Microsoft, Cisco och IBM.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Södermalmsallén 36
118 28 Stockholm

0771-55 99 00http://www.manpowergroup.se

Om Experis
Experis förflyttar sina kunder i Sverige och internationellt genom att bistå med IT-kompetens, projektlösningar och managed services. I takt med att behovet av IT-kompetens ökar, hjälper vi våra kunder att utveckla sin IT-infrastruktur, applikationer, molntjänster och cybersäkerhet. Genom Experis Academy utbildar vi människor både i relevanta tekniska färdigheter och övriga avgörande mjuka förmågor. Experis är tillsammans med Manpower, Jefferson Wells och Talent Solutions en del av ManpowerGroup-koncernen. www.experis.se.

Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

Ny prognos: Rekordmånga jobbtillfällen väntas i höst15.9.2021 07:55:00 CEST | Pressmeddelande

Nu vänder det – svenska arbetsgivare tror på en kraftigt ökad efterfrågan på arbetskraft under hösten. Sysselsättningstrenden ligger på hela +25 procent för det fjärde kvartalet 2021, den starkaste prognosen i Arbetsmarknadsbarometerns historia. Hotell- och restaurang är den bransch där sysselsättningen förväntas öka överlägset mest med en prognos på hela +53 procent, visar ManpowerGroups Arbetsmarknadsbarometer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum