Linköpings kommun

Nytt allaktivitetshus med höjda ambitioner i Skäggetorp

Dela

Linköpings kommun investerar i ett nytt, modernt allaktivitetshus i Skäggetorp. Det nya huset ska erbjuda aktiviteter för alla åldrar. Allaktivitetshuset ska utformas i nära samverkan med Skäggetorpsskolan.

Det nya allaktivitetshuset blir någonting helt nytt mot det tidigare. Ett nytt, modernt bibliotek som kärna och ett kommunalt drivet allaktivitetshus där det skapas möjlighet till bland annat att spela teater, spela in musik, utöva dans och e-sport.

– Koalition för Linköping har höjda ambitioner för allaktivitetshuset. Kommunen måste höja sina insatser för att motverka segregationen i Skäggetorp. För det krävs en rad insatser av olika slag. Skäggetorpsborna vill att den kommunala närvaron i stadsdelen ökar. Därför bygger vi nu ett kommunalt allaktivitetshus, säger Jakob Björneke, kommunalråd (S) och ordförande barn- och ungdomsnämnden.

– Verksamheten ska tas fram i dialog med de som bor och verkar i Skäggetorp, med föreningsliv och eldsjälar samt anställda. Vi vill att huset ska fyllas med meningsfulla aktiviteter som möter den efterfrågan som finns och då är det oerhört viktigt att ha en dialog med dem som ska vistas i allaktivitetshuset, säger Cecilia Gyllenberg Bergfasth, ordförande (MP) kultur- och fritidsnämnden.

– Allaktivitetshuset ska vara till för alla åldrar, även om särskilt fokus riktas mot unga. Biblioteket ska bli en nydanande arena för språkutveckling, läsning, folkbildning, demokrati och möten. För att vara attraktivt är det också angeläget att huset kännetecknas av modern teknik och utrustning, säger Karin Granbom-Ellison, ordförande (L) i bildningsnämnden.

Verksamheten i allaktivitetshuset ska också kunna samverka med Skäggetorpsskolan. Man ska kunna samutnyttja lokaler och funktioner, exempelvis genom att anställda i allaktivitetshuset ska kunna bidra med sina kompetenser i skolans verksamhet och vice versa.

Huset ska som en av kommunens arbetsplatser skapa förutsättningar för praktikplatser och arbetsmarknadsanställningar kopplat till verksamhetens inriktning.

Byggnationen av allaktivitetshuset beräknas starta i höst och vara i drift sommaren 2018. Idag bedrivs ungdomsverksamhet för 10-12 åringar i Skäggetorps centrum. Den verksamheten kommer att förläggas i det nya allaktivitetshuset.

För ytterligare information kontakta kommunalråd Jakob Björneke (S), 0702-43 81 45, kommunalråd Karin Granbom-Ellison (FP), 0725-82 81 74 eller Cecilia Gyllenberg Bergfasth (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden 0736-00 56 50.

 

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum