Nytt år, nya mål – 5 träningsresor till Finland under 2022

Dela

Känner du dig dåsig och seg efter all julmat? Gör slag i saken och planera in en stärkande träningsresa till Finland. Här finns allt från padelturneringar med proffsen till snötäckta cykeläventyr som får den mest extrema av sportutövare att darra på manschetten. Vi listar fem unika träningsdestinationer för alla smaker, från norr till söder.

Testa på fatbiking upp till Finlands högsta topp. Foto: Juho Kuva/Visit Finland
Testa på fatbiking upp till Finlands högsta topp. Foto: Juho Kuva/Visit Finland

1. Elitträna på världens största padelcenter

Padel House i Esbo

Att säga att det råder padelfeber i Sverige vore en underdrift, men våra grannar i öst ligger inte långt efter. För padelfantasten som vill rivstarta träningsåret är det bara att packa väskan och ge sig av mot Padel House i finska Esbo, ett stenkast från Helsingfors. Det är inte bara Finlands största padelcenter – det sägs även vara världens största, sett till antal banor. De kan stoltsera med 30 banor varav 27 inomhus och 3 utomhus.

Här har man inga problem att husera såväl nybörjare som padelproffs. Perfekt kompisresa för gänget som vill ta hobbyspelandet till nya höjder, men även något för de mer erfarna. Vad sägs till exempel om en träningsklass under ledning av Max Sjövall, åttafaldig finsk padelmästare och landets obestridda nummer ett? Eller varför inte ställa upp i Chief of the House, turneringen som hålls ungefär en gång i månaden för att kora hallens bästa spelare? Dags att utse padelnationen nummer ett – Finland eller Sverige.

Läs mer på: www.padelhouse.fi

2. Upptäckt de tusen sjöarnas land på cykel

Saimaa Cycle Tour runt Finlands största sjö Saimen

Lystring alla cyklister! Börja preppa redan nu för den mest oförglömliga upplevelsen på två hjul: Saimaa Cycle Tour. Förutom motion i världsklass är det också en spektakulär resa runt Finlands största sjö Saimen. Finland har över 188 000 sjöar och många av dessa utgör just Saimenområdet, nära ryska gränsen. Här kan du dessutom njuta av midnattssolens magiska ljus.

Visst låter det vackert? Men inbilla dig inte att det blir enkelt. Den här rutten får även den mest erfarna cyklistens ben att darra. Saimaa Cycle Tour-rutten är nämligen framtagen av den trefaldigt finska mästaren i landsvägscykling, Juho Suikkari. Rutten, som är baserad på hans tidigare träningspass, börjar och slutar i Imatra. Cyklister kan registrera sig på 38 km, 85 km eller en hisnande 290 km. För cyklisten som vill utmana sig själv och dessutom se Finlands vackraste vyer är det bara att börja träna. 8 juli 2022 är det dags.

Läs mer på: www.saimaacycletour.com

3. Testa snökiting i finska Lappland

Snökiting i Levi

Varje januari ser det likadant ut: överfulla gym när det blivit dags att infria nyårslöftena. Säg nej till långa köer i år och åk i stället ut i den friska naturen för en unik sport – snökiting.

Levi i Finland är en av de största destinationerna för vintersport i norra Europa. Med sin orörda natur och rena pudersnö är det en perfekt kuliss för att ett högtflygande snökiteäventyr hos finska Snowkite Sensation. Snowkiters på alla erfarenhetsnivåer är välkomna, vilket gör det till ett perfekt ställe att hitta sin nya favoritsport. Bästa tiden på året att åka snowkite här är mellan februari och april.

Få saker slår känslan av att få vara fri som vinden, flygandes över frusna sjöar och låga berg (den som gör riktigt bra ifrån sig kanske till och med blir belönad med norrsken). Vem vet, kanske är snökiting den nya padeln?

Läs mer på: www.snowkitesensation.com

4. Upptäck Finlands högsta punkt – på två hjul

Fatbiking i nordligaste Finland

Finska Lappland må vara snötäckt under större delen av året, men det måste inte betyda att man behöver ställa cykeln. Fatbiking genom snötäckta skogar är en finsk klassiker som gjord för cyklisten som vill ha en upplevelse utöver det vanliga. Fatbiken må vara terrängcykelns minst kända kusin, men för ett snöäventyr är dess tjocka ballongdäck perfekta.

I Finland är Bliss Adventure ett av flera företag som anordnar fatbiking runtomkring Pyhä-Luosto nationalpark, cirka två timmar från Rovaniemi. Deras turer varierar i svårighetsgrad, men högst på svårighetsskalan står en resa till toppen av Finland. I landets nordvästra hörn, nära punkten där Sveriges, Norges och Finlands gränser möts, ligger Haldefjället. I detta bergiga landskap finns Finlands högsta topp (1 324 m.ö.h.) och en resa hit mitt i den arktiska vintern måste ske med elektrisk fatbike. Sträckan på 55 km kanske inte låter som ett stort avstånd – men de pinande vindarna och de långa uppförsbackarna gör det till en riktig kamp mot terrängen, även för den mest inbitna cyklisten. Antar du utmaningen?

Läs mer på: www.blissadventure.fi

5. Träna med hela familjen i vacker natur

Valtteri Bottas Duathlon i Nastola

Dags att planera familjens nästa semester? Valtteri Bottas Duathlon är den perfekta träningsdestinationen för såväl stora som små. Tanken med loppet är, enligt skaparen och tillika racerföraren Bottas, att skapa ett familjeevenemang med en avslappnad atmosfär.

Ett duathlon är helt enkelt ett triathlon utan simningen. I Valtteri Bottas Duathlon kan man, utöver det ordinarie vuxenloppet, även tävla med hela familjen. I Mini Duathlon kan familjens minsta under sju år köra i sällskap av förälder, medan hela familjen över 16 år kan tävla som ett team i Family Duathlon.

Duathlonet hålls i Pajulahti Sports Institute, ett av Finlands olympiska träningscenter, i Valtteris hemstad Nastola. Hit kan man komma på bara en halvtimme med bil från Lahtis eller 1,5 timme från Helsingfors. Det natursköna läget vid sjön Iso-Kukkanen är svårslaget; dessutom kan hela familjen varva träning med lek i Finlands största äventyrspark. Valtteri Bottas Duathlon hålls i augusti 2022 – utmärkt motivation när det är dags att skaka liv i det nya årets träningslöften.

Läs mer på: www.valtteribottasduathlon.com

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Testa på fatbiking upp till Finlands högsta topp. Foto: Juho Kuva/Visit Finland
Testa på fatbiking upp till Finlands högsta topp. Foto: Juho Kuva/Visit Finland
Ladda ned bild
FATBIKING. Foto: Juho Kuva/Visit Finland
FATBIKING. Foto: Juho Kuva/Visit Finland
Ladda ned bild
SAIMAA CYCLE TOUR. Foto: Juho Kuva/Visit Finland
SAIMAA CYCLE TOUR. Foto: Juho Kuva/Visit Finland
Ladda ned bild
SAIMAA CYCLE TOUR. Foto: Juho Kuva/Visit Finland
SAIMAA CYCLE TOUR. Foto: Juho Kuva/Visit Finland
Ladda ned bild
SAIMAA CYCLE TOUR. Foto: Jussi Silvennoinen/Punkaharju
SAIMAA CYCLE TOUR. Foto: Jussi Silvennoinen/Punkaharju
Ladda ned bild
VALTTERI BOTTAS DUATHLON. Foto: Lahti Region/Visit Finland
VALTTERI BOTTAS DUATHLON. Foto: Lahti Region/Visit Finland
Ladda ned bild
VALTTERI BOTTAS DUATHLON. Foto: Lahti Region/Visit Finland
VALTTERI BOTTAS DUATHLON. Foto: Lahti Region/Visit Finland
Ladda ned bild
PADEL. Foto: Oliver Sjöström/Unsplash
PADEL. Foto: Oliver Sjöström/Unsplash
Ladda ned bild

Om

Visit Finland
Visit Finland
Porkkalankatu 1
00180 Helsingfors

https://www.visitfinland.com/

Följ Visit Finland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Visit Finland

Naturnära lyx och lugn – sex nyöppnade designhotell i Finland26.8.2022 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Vi vågar säga att du kommer att ha en av dina bästa hotellupplevelser i Finland. Många av landets hotell har enorm fingertoppskänsla för naturnära design och bjuder på en unik mix mellan lyx och lugn. Varför inte kicka igång hösten med att boka in en avkopplande långhelg i vårt kära grannland? Vi har samlat sex nyöppnade designhotell, från rogivande getaways djupt inne i de finska skogarna och konsthotell i huvudstadens urbanaste stadsdel till äventyrsmaxade weekends i den arktiska vildmarken.

5 finska världsmästerskap som går av stapeln i sommar6.7.2022 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Det är inte utan anledning som Finland har röstats fram till världens lyckligaste land för femte gången i rad. Förutom närheten till vild och vacker natur, en fungerande välfärd och obligatoriska sauna sessions har finnarna även en förkärlek för att tävla mot varandra i oväntade mästerskap. Låt oss presentera fem av de mest extraordinära världsmästerskapen som går av stapeln i Finland i sommar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum